Πάτρα: Επεισόδιο μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή κομματικές σημαίες – Εντονοι διάλογοι στελεχών τους

Υπό ψιλή βροχή πραγματοποιήθηκαν χθες οι εκδηλώσεις εορτασμού και τιμής για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Πάτρα και Αίγιο με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, εργατικών σωματείων και πολιτικών φορέων.
Στην Πάτρα, περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι δεν πτοήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που είχε ετοιμάσει το Εργατικό Κέντρο, αλλά με τον παλμό και το κλίμα να μη θυμίζουν τις μαζικές διαδηλώσεις του Μαρτίου για το δυστύχημα των Τεμπών, οι οποίες είχαν πολλαπλάσιο κόσμο, αλλά και η αίσθηση που δινόταν ήταν αυτή της αγανάκτησης της κοινωνίας για το τραγικό γεγονός.
Ωστόσο, και χθες, χιλιάδες Πατρινών κατέκλυσαν τους δρόμους αποτίνοντας φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά τους και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας τους.
Πάντως, πριν την εκκίνηση της πορείας, σημειώθηκε ένταση μεταξύ του γραμματέα του Εργατικού Κέντρου και υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ Δημήτρη Αγγελόπουλου –και μερικών ακόμα ατόμων- με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.
Ο λόγος της αντίδρασης του κ. Αγγελόπουλου είχε να κάνει με το ότι τα άτομα που βρίσκονταν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν σημαίες και διακριτικά του κόμματος. «Ας ερχόσασταν με τα πανό των σωματείων σας. Εμείς γιατί δεν φέραμε σημαίες του ΚΚΕ;» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελόπουλος.
Μετά από μερικούς έντονους διαλόγους, η κατάσταση εκτονώθηκε, αλλά τελικά το μπλοκ των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, που αριθμούσε περίπου 200-300 άτομα, «τιμωρήθηκε» με το να διαδηλώσει στο τέλος της πορείας.