(ΠΑΤΡΑ- ΦΩΤΟ) Εκλογές 2023: Παρουσία Αβραμόπουλου τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΝΔ

Παρουσία του πρώην Επιτρόπου και υπουργού και υποψήφιου βουλευτή στο νομό Ηλείας με τη ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 24/4/2023 τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου

Παρόντες στα εγκαίνια οι πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ Αντώνης Κουνάβης, οι νυν βουλευτές Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, Χριστίνα Αλεξοπούλου και Ιάσωνας Φωτήλας, ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, υποψήφιοι βουλευτές, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένοι» Κωστας Σβόλης και στελέχη της ΝΔ και πλήθος κόσμου.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ 

«Φίλες και φίλοι συναγωνιστές της Παράταξής μας,

Έχουμε εισέλθει, επίσημα πια, στην προεκλογική περίοδο με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη της 21ης Μαΐου.

Το σάλπισμα, λοιπόν, αυτού του αγώνα, μας βρίσκει ήδη από το ξεκίνημά του συνεπείς και ενωμένους προς το καθήκον μας στην Πατρίδα μας και τις αρχές της Παράταξής μας.

Η σύσσωμη, μαζική και ενθουσιώδης παρουσία σας σήμερα, εδώ, στην Πάτρα, στη Δυτική Ελλάδα, προδιαγράφει ένα βράδυ νίκης, ένα αποτέλεσμα, που θα θέσει τα ισχυρά θεμέλια για την αυτοδύναμη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και τη συνέχιση της σταθερότητας και ευημερίας στη χώρα μας.

Το δίλημμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, από τις πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών, είναι απλό:

Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, ή Κυβερνητική Παραλυσία;

Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει Αυτοδύναμη και Ισχυρή Ελλάδα.

Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει σταθερότητα, συνέπεια και ασφάλεια.

Απέναντι σε αυτήν την προοπτική ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατάσσει ένα θνησιγενές, βραχύβιο και βραδυκίνητο κυβερνητικό σχήμα ηττημένων, που δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε για τα στοιχειώδη. Όμηρο κομματικών διαξιφισμών, ιδεολογικών αγκυλώσεων και πολιτικής αναποφασιστικότητας.

Σε ένα μήνα, λοιπόν, από τώρα απαντάμε με τρόπο ηχηρό και αδιαπραγμάτευτο στο δίλημμα της επόμενης ημέρας:

– Θέλουμε να γυρίσουμε στο παρελθόν; Ή θέλουμε να συνεχίσουμε να κοιτάμε με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον;

– Θέλουμε μια Ελλάδα παρία; Ή μια Ελλάδα που σέβεται πρωτίστως τον εαυτό της και εμπνέει ισχύ και σεβασμό σε φίλους, συμμάχους αλλά και επίδοξους επιβουλείς;

– Θέλουμε Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ή ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και κυβερνητικό εταίρο τον Γιάννη Βαρουφάκη;

Φίλες και φίλοι,

Εάν έπρεπε να συνοψίσει κανείς σε μια γραμμή το κυβερνητικό έργο της Νέας Δημοκρατίας και το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτήν την τελευταία τετραετία θα κατέληγε με ευκολία στο εξής:

Μία μικρή, ειρηνική επανάσταση κάθε ημέρα σε όλα τα επίπεδα!

Μειώσαμε τους φόρους παντού. Η γραφειοκρατία πολεμήθηκε σε όλα τα επίπεδα, οι διαδικασίες απλουστεύθηκαν, οι νεοφυείς επιχειρήσεις άνθησαν.

Προσελκύσαμε άμεσες ξένες επενδύσεις. Η χώρα μας ανέκτησε πλήρως την επενδυτική της βαθμίδα.

Οι διεθνείς αγορές μας εμπιστεύονται, ενδιαφέρονται να φέρουν τα κεφάλαιά τους στη χώρα μας και η Δυτική Ελλάδα γίνεται σταδιακά  πόλος έξης τέτοιων επενδύσεων. Και αυτό συνεπάγεται νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας μαζί με διάχυση πλούτου σε όλη την κοινωνία.

Κάναμε πραγματικότητα το ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Από εκκρεμότητα που καρκινοβατούσε επί σειρά δεκαετιών πλέον, θεωρείται αυτονόητη κατάκτηση, πλήρως ενταγμένη στην καθημερινότητά μας.

Έχουμε φτάσει στις 1.500 υπηρεσίες μέσω του gov.gr από 501 το Μάρτιο του 2020 και έχουμε στις ψηφιακές συναλλαγές κάνει μία έκρηξη: από τα 8,8 εκατ. συναλλαγές το 2018 στα 34 εκατ. το 2019, στα 94 εκατ. το 2020, στα 567 εκατ. συναλλαγές το 2021 και φέτος στο ένα δις.

Όχι μόνο δεν χάσαμε το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, αλλά καταφέραμε να τροχοδρομήσουμε την Πατρίδα μας σε ράγες αμετάθετης προόδου και σύγκλισης με όλα τα τεχνολογικώς προηγμένα κράτη.

Και όλα αυτά έγιναν πράξη μέσα από έναν κυκεώνα αλλεπάλληλων κρίσεων!

-Την υγειονομική κρίση.

-Την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων από τον Έβρο έως το Αιγαίο.

-Την ενεργειακή κρίση και τις υφεσιακές της επιπτώσεις στην οικονομία.

Και σε όλες αυτές τις αλλεπάλληλες και σοβαρές κρίσεις η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άπλωσε δίκτυ προστασίας στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και απέδειξε εμπράκτως, πως ασκείται αληθινά μια προοδευτική πολιτική πρόνοιας και προστασίας, τόσο της μεσαίας τάξης, όσο και των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ήδη τις προτεραιότητες της νέας κυβερνητικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίας:

Οι πέντε προτεραιότητες της νέας τετραετίας, λοιπόν, θα είναι οι εξής:

– Αύξηση μισθών κατά 25% στην τετραετία,

– αξιοπρεπής δημόσια υγεία,

– καλύτερο κράτος,

– στήριξη της νέας γενιάς,

– συνέχιση της εθνικής μας πολιτικής στα θέματα των εξωτερικών σχέσεων, της ασφάλειας και της μετανάστευσης.

Θα είμαστε σε διαρκή και σφοδρή σύγκρουση με τις δυνάμεις του αδηφάγου κρατισμού, της ριζωμένης κομματοκρατίας και των σκοτεινών και υπόγειων διαδρομών, που ναρκοθετούν την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου.

Οφείλουμε ανασυγκροτώντας και εκσυγχρονίζοντας την κρατική μηχανή να αποτρέψουμε μια για πάντα άλλες εθνικές τραγωδίες, όπως αυτή στα Τέμπη.

Η ημέρα αυτή θα μας στοιχειώνει για πάντα. Βύθισε στο πένθος σύσσωμη την ελληνική κοινωνία και τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο τόσων οικογενειών, που βίωσαν αυτές τις τρομακτικές απώλειες των ανθρώπων τους.

Σηκώσαμε το βάρος της ευθύνης, που μας αναλογεί, θέτοντας ως στόχο τη συγκρότηση μιας νέας σύγχρονης ελληνικής πολιτείας, ενός σύγχρονου και πάντα ανθρώπινου κράτους. Έχουμε υποχρέωση να αποτρέψουμε, όπως είπα, στο μέλλον κάτι αντίστοιχο.

Οι πολίτες, όμως, μπορούν να ζυγίσουν αντικειμενικά όλα όσα κατέκτησαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με αυτά που είχαν υποστεί στο παρελθόν επί ΣΥΡΙΖΑ. Και γι’ αυτό ζητάμε μετ’ επιτάσεως τη σύγκριση. Όχι την τοξικότητα, αλλά την αντιπαράθεση σε όλα τα επίπεδα.

Ποιος μπορεί να διαχειρίζεται και να ξεπερνά κάθε απρόβλεπτη κρίση και ποιος αποτελεί ο ίδιος κρίση, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός.

Φίλες και φίλοι,

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει κάνει πολλά και ουσιαστικά βήματα προόδου και απαγκίστρωσης από την οικονομική καθίζηση, που κάποιοι την είχαν καταδικάσει επί σειρά ετών. Πολλά, ασφαλώς, απομένουν για να γίνουν ακόμα. Και εδώ στην Αχαΐα και στην Αιτωλοακαρνανία και φυσικά στην Ηλεία, τον τόπο που πολιτεύομαι και επέλεξα να υπηρετήσω με τον πλέον έμπρακτο τρόπο.

Και επιτρέψτε μου, εδώ, μια προσωπική αναφορά. Η ελληνική Περιφέρεια διαθέτει ζωογόνες δυνάμεις, ένα ανεκμετάλλευτο απόθεμα συγκριτικών πλεονεκτημάτων και ανθρώπων, ένα αποθησαύρισμα ευκαιριών, που μπορούν να την καταστήσουν πρωταγωνιστή στην ανασυγκρότηση του εθνικού παραγωγικού μοντέλου.

Και αυτό αποτελεί μια υψηλή πρόκληση. Η αποκέντρωση και η έμφαση στην Περιφέρεια αποτελεί ένα μεγάλο διακύβευμα της επόμενης δεκαετίας με πολλές εθνικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις.

Η δική μου υποψηφιότητα στην Ηλεία, στο νομό που δίνει το brand name της την Αρχαία Ολυμπία σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ευελπιστώ, ότι σηματοδοτεί με τρόπο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό αυτήν την στροφή προτεραιότητας και έμφασης στην ελληνική Περιφέρεια. Αυτή είναι και η δική μου φιλοδοξία και το δικό μου όραμα. Να συμβάλω τα μέγιστα με εμπειρία, γνώση και φρόνηση για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης η ελληνική Περιφέρεια μακριά από τις αγκυλώσεις ενός υδροκέφαλου και συγκεντρωτικού κράτους. Γιατί πρέπει να γίνει αντιληπτό στην Αθήνα ότι η Περιφέρεια είναι η ζωτική δύναμη της ανάπτυξης, της προόδου και της οικονομίας για ολόκληρη τη χώρα.

Φίλες και φίλοι,

Πριν λίγους μήνες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε στο πλαίσιο των περιοδειών του την Πάτρα για δύο ημέρες και εξήγγειλε ογδόντα (80) και πλέον έργα αξίας 3,7 δισ. Ευρώ. Έργα, τα οποία αφορούν άμεσα την Αχαΐα και την Πάτρα και που πολλά εξ αυτών είναι ήδη προς υλοποίηση.

Θα αναφέρω ενδεικτικά ορισμένα εξ αυτών:

1. ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ

Ένας δρόμος, ο οποίος έχει στοιχίσει, λόγω της επικινδυνότητάς του, εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές Ηλείων και Αχαιών. Με μεθοδικότητα και προγραμματισμό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έβαλε το έργο αυτό σε τροχιά υλοποίησης και σήμερα το βλέπουμε να είναι σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα προβλέπεται να τελειώσει πριν από τον αρχικό προγραμματισμό. Σε αντίθεση, φυσικά, με την συντριπτική ευθύνη που βαρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ για την σκόπιμη ολιγωρία και τελικά ματαίωση του, εθνικής σημασίας, έργου αυτού. Αυτή, ακριβώς, άλλωστε είναι και η ποιοτική διαφορά μεταξύ μας.

2.  ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΘΗΝΑ- ΠΑΤΡΑ

Η σιδηροδρομική σύνδεση του νέου λιμανιού της Πάτρας είναι ένα έργο, που θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική, τόσο στην Πάτρα αλλά και σε ολόκληρη την Αχαΐα.

Γιατί όλοι γνωρίζουμε διεθνώς, πόσο σημαντική είναι η σύνδεση ενός κομβικού λιμένα, όπως είναι ο λιμένας της Πάτρας με τον σιδηρόδρομο, τόσο για την εξυπηρέτηση της επιβατικής, όσο και της εμπορευματικής κίνησης.

3. ΑΡΔΕΥΣΗ ΚΑΜΠΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΑΠΟ ΦΡΑΓΜΑ ΠΗΝΕΙΟΥ

Ένα αίτημα δεκαετιών, το οποίο, πριν από λίγους μήνες που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Πάτρα και στη Δυτική Αχαΐα, εξήγγειλε και δρομολόγησε το σημαντικό αυτό έργο.

4. ΦΡΑΓΜΑ ΠΕΙΡΟΥ-ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ

Ένα έργο, το οποίο δίνει λύση στο χρόνιο πρόβλημα της ύδρευσης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Πατρέων, του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και του Δήμου Ερυμάνθου, καθώς και η Βιομηχανική περιοχή της Πάτρας.

5. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η αξιοποίηση θα γίνει με ΣΔΙΤ, με τη σύμπραξη και του ιδιωτικού τομέα, και θα αποτελέσει τη δεύτερη μεγάλη αστική ανάπλαση μετά το Ελληνικό, αξίας 65 εκατομμυρίων ευρώ, όπου θα περιλαμβάνει την κατασκευή Διοικητηρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος-χώρων πολιτισμού-πάρκου αναψυχής και τη δημιουργία του μουσικού σχολείου της Πάτρας.

Φίλες και φίλοι,

Το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι απλό:

Ή απογειωνόμαστε, ή επιστρέφουμε στο χάος! Ή πάμε μπροστά, ή γυρνάμε πίσω.

Προϋπόθεση για την απογείωση της Πατρίδας μας, για μια σταθερή και ισχυρή Ελλάδα, που τη σέβονται φίλοι και εχθροί, που δημιουργεί ευκαιρίες για τους νέους της, είναι ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Πρέπει, με τις ιδέες μας, τις αρχές μας, με την ανάδειξη του κυβερνητικού μας έργου αλλά και τις προτεραιότητές μας για τη νέα τετραετία αλλά και την κατάδειξη της ανεύθυνης και διχαστικής ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ, να πείσουμε τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη και να επιλέξουν με αίσθημα ευθύνης, ώστε η Πατρίδα μας να συνεχίσει σε τροχιά ανάπτυξης, σταθερότητας και ασφάλειας.

Γιατί η σταθερότητα και η ασφάλεια είναι προϋποθέσεις για να μπορέσει η πατρίδα μας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής, που έχουν δημιουργήσει ένα αβέβαιο και ασταθές παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον και τη γεωπολιτική ρευστότητα και αστάθεια που συνεπάγεται.

Συνάμα δε, να αναδείξει τη γεωπολιτική αξία της χώρας στην ευρύτερη γειτονιά μας και στην Ανατολική Μεσόγειο, με μία νέα ακόμα πιο δυναμική και αποτελεσματική εξωτερική πολιτική, που θα ενισχύει το σταθερό και σταθεροποιητικό ρόλο της χώρας μας, πάντοτε με προτεραιότητα την προάσπιση των αδιαπραγμάτευτων εθνικών μας συμφερόντων και της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο αλλά και με ουσιαστική συμβολή στην επίλυση του Κυπριακού, στο πλευρό των Ελληνοκυπρίων.

Φίλες και φίλοι,

Εναπόκειται στη φρόνηση και τον πατριωτισμό όλων μας και στη συνείδηση του καθενός μας.

Η Πατρίδα μας δεν αντέχει άλλες περιπέτειες.

Πλήρωσε με βαρύ κόστος την ανευθυνότητα, το ψέμα, τον λαϊκισμό, το θεσμικό ρεσάλτο της Αριστεράς.

Με την ψήφο μας πρέπει να αποτρέψουμε ένα τέτοιο πισωγύρισμα.

Η πολυπληθής και μαζική παρουσία σας, σήμερα εδώ, είναι προμήνυμα νίκης!

Η Πάτρα  και η Αχαΐα στέλνουν ένα μήνυμα σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μήνυμα νίκης της Δημοκρατίας.

Μήνυμα νίκης του άδολου πατριωτισμού.

Μήνυμα νίκης των φιλελεύθερων δημοκρατικών αξιών.

Μήνυμα νίκης όλων ανεξαίρετα των Ελλήνων, πέρα και πάνω από τεχνητούς διαχωρισμούς και διαιρέσεις, στις οποίες έχουν επενδύσει οι αντίπαλοί μας.

Μήνυμα νίκης της ενότητας των Ελλήνων.

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας στις τάξεις του κοινού μας αγώνα και σας καλώ όλες και όλους, ενωμένοι μαζί, να δώσουμε μια ακόμα νικηφόρα μάχη!

Μπροστά λοιπόν, με τη Νέα Δημοκρατία στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους άξιους πολιτικούς εκπροσώπους της Παράταξής μας, που βρίσκονται εδώ μπροστά μας σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες που μέχρι τώρα έχουμε δώσει στο όνομα της πατρίδας και του ελληνικού λαού.

Σας εύχομαι καλό αγώνα και με τη νίκη!»