Πάτρα: Η Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας τίμησε την Έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα

Την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου 2023 η Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας τίμησε την Έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της Κύπρου κατά των Άγγλων της 1ης Απρίλη 1955 τελώντας Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών.
Η Λειτουργία και η Δοξολογία τελέστηκαν χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος στην ομιλία του έκανε αναφορά στους ήρωες που πολέμησαν στην Κύπρο συνδέοντάς τους λόγω της αυταπάρνησής τους και με τους ήρωες της Εξόδου του Μεσολογγίου. Ταυτόχρονα, έκανε σύνδεση με όλους τους ήρωες της Ελλάδος και ιδιαίτερα τον κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου Ε΄, ο οποίος κατάγεται από τη Δημητσάνα Γορτυνίας της Αρκαδίας και εορτάστηκε την ίδια μέρα από το Σύλλογο των εν Πάτραις Γορτυνίων (στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων ενώπιον της προτομής του μεγάλου Πατριάρχου).
Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τον μεστό και τιμητικό του λόγο και σε έναν συγκινητικό λόγο τόνισε πως όλοι οι ήρωες που αναφέρθηκαν αγνόησαν το «Εγώ» και έδωσαν τη ζωή τους για το «Εμείς» και πρότεινε την ίδια αντιμετώπιση ως τη λύση για κάθε μας δυσκολία.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εξωτερικών (αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό) κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, η Βουλευτής κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Βουλευτής κ. Τσιγκρής Άγγελος, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Χαράλαμπος Μπονάνος και κ. Ανδρέας Φίλιας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Διονύσιος Πλέσσας και κ. Βίβιαν (Ακριβή) Σαμούρη, ο Διοικητής ο Αντιπρύτανης Ακαδημαΐκών Υποθέσεων κ. Διονύσιος Μαντζαβίνος, υποψήφιοι Βουλευτές, υποψήφιοι Δήμαρχοι, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Νομού κ. Ευάγγελος Πολυβίου, η Πρόεδρος των εν Πάτραις Γορτυνίων κ. Γεωργία Καραλή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Πάτραις Αρκάδων κ. Παναγιώτης Καρασπήλιος, ο Πρόεδρος του Φάρου Ποντίων Πατρών κ. Δημήτριος Αντωνιάδης, ο τ. Βουλευτής κ. Ανδρέας Ριζούλης, ο τ. Νομάρχης κ. Ευστάθιος Σερέτης, ο τ. Δήμαρχος κ. Ανδρέας Καράβολας και Εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, άλλων Αρχών και Φορέων, καθώς και πλήθος μελών και φίλων των δύο Συλλόγων και πολιτών.
Η Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας υποδέχτηκε στη συνέχεια στο Οίκημά της, στην Κανάρη 55, το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών, τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα και τους περισσότερους πολιτικούς άρχοντες που παρέστησαν στην εκδήλωση, καθώς και τους εκπροσώπους των φίλων Συλλόγων και τα μέλη και τους φίλους της Ε.Κ.Ν.Α. για κέρασμα και συζήτηση.