Άγγιξε την ανατροπή και το μπρέικ…όμως στο τέλος λύγισε ο Προμηθέας

Για την 1η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Basket League , ο Προμηθέας ηττήθηκε με 78-75 στην Θεσσαλονίκη. Πρώτοι σκόρερ στο παιχνίδι ήταν ο Σαλούστρος και ο Φράνκε με 18 π. ( ο Σαλούστρος είχε και 13 ριμπάουντ), ενώ από τον Προμηθέα πρώτος σε πόντους ήταν ο Τόμασον με 13. Έτσι ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-0 στην σειρά, με τον Προμηθέα πλέον να καλείται να επικρατήσει στην έδρα του έτσι ώστε να επιστρέψει η σειρά στην Θεσσαλονίκη. Να θυμίσουμε ότι εισιτήριο για τα ημιτελικά παίρνει όποιος πάρει δύο νίκες.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας μπήκε δυνατά, κάνοντας μάλιστα ένα γρήγορο σερί 5-0. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμό και απάντησε με δικό του σερί 6-0. Οι παίκτες του Φώτη Τακιανού πήραν τα ηνία από εκείνη την στιγμή και έπειτα, με τους παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου να χάνουν την συγκέντρωση τους. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται μπροστά με 17-13. Και στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα, και κατάφερνα να ανεβάσουν την διαφορά ακόμη και στο +10 (31-21). Όμως κάπου εκεί ο Προμηθέας αντέδρασε και έριξε την διαφορά, με τον Γιάννη Χριστόπουλο να θέλει περισσότερη ενέργεια. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται μπροστά με 38-32.

Το τρίτο ημίχρονο ήταν μια άλλη υπόθεση, με τον Προμηθέα να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του, παίζοντας μάλιστα εξαιρετικό μπάσκετ και στα δύο μήκη και πλάτη του γηπέδου. Ο ΠΑΟΚ από την δικιά του πλευρά προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς όμως να καταφέρει να ξαναπάρει το προβάδισμα στην περίοδο. Έτσι το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Προμηθέα να βρίσκεται μπροστά με 61-58. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ένα πραγματικό θρίλερ μέχρι τέλους, καθώς ο Προμηθέας για 7:30 λεπτά δεν έβαλε καλάθι, και ο « Δικέφαλος του Βορρά» από την πλευρά του έκανε ένα σερί 13-0. Κάπου εκεί οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου αντέδρασαν, και με μπροστάρη τον Τόμασον βρήκαν τα καλάθια που έψαχναν. Μάλιστα 26,8 πριν το τέλος ο Προμηθέας βρισκόταν πίσω μόλις στο -1 με 76-75 έχοντας και την κατοχή. Σε εκείνο το σημείο όμως ο Μαργαρίτης έπαιξε εξαιρετική άμυνα κλέβοντας την μπάλα από τον Τόμασον, και ο Φράνκε με 2/2 βολές έγραψε το τελικό 78-75.

Τα δεκάλεπτα: 17-13/ 38-32/ 58-61/ 78-75

Διαιτητές: Πιτσίλκας- Θεονάς- Χριστινάκης

Του Περικλή Παπαρίζου