Στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο Πετρούνιας (vid)

Ο Λευτέρης Πετρούνιας εμφανίστηκε αποφασισμένος στον προκριματικό των κρίκων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται στην Αττάλεια και με άρτια εκτέλεση του νέου του προγράμματος πέρασε στον τελικό του αγωνίσματος.

Ο Πετρούνιας εκτέλεσε το καινούργιο πρόγραμμα που δημιούργησαν μαζί με τον προπονητή του, Δημήτρη Ράφτη, το οποίο είχε βαθμό δυσκολίας 6.3 και συγκέντρωσε 14.733 βαθμούς.

Πάνω στους κρίκους ήταν αλάνθαστος, όμως έχασε κάποιους βαθμούς από την άτσαλη προσγείωσή του, που έκανε ένα επιπλέον βήμα. Δεν έδειξε όλες τις δυνατότητες του και κράτησε κάποιες εκπλήξεις για τον τελικό του αγωνίσματος, που θα μπει με σκοπό να κατακτήσει το 7ο χρυσό μετάλλιο και να γράψει ιστορία, αφού αν το καταφέρει θα γίνει ο μοναδικός αθλητής που παίρνει 7 χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια σε οποιοδήποτε αγώνισμα.

Αυτή τη στιγμή προπορεύεται στη βαθμολογία στον προκριματικό και τον ακολουθεί ο Αζέρος Νικίτα Σιμόνοφ με 14.666 βαθμούς και ο Κύπριος Σωκράτης Πιλλακούρης με 14.446 βαθμούς. Η τελική κατάταξη των προκριματικών και ποιοι παιρνούν στον τελικό θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση των προσπαθειών όλων των προκριματικών γκρουπ, αργότερα μέσα στη μέρα.