Παμπόνηρος οδηγός: Δείτε τι σκαρφίστηκε για να εξασφαλίσει μία θέση πάρκινγκ

Κάποιοι άνθρωποι κάνουν τα πάντα προκειμένου να βρουν την πιο βολική θέση στάθμευσης, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι πράξεις τους στους άλλους οδηγούς.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός ιδιοκτήτης Chevrolet Silverado στην Αλάσκα, ο οποίος κατέλαβε μια θέση πάρκινγκ ηλεκτρικού οχήματος, τοποθετώντας το καλώδιο φόρτισης κάτω από το καπό για καμουφλάζ.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν σε μια ομάδα στο Facebook με την ονομασία Alaska’s Worst Drivers (Οι χειρότεροι οδηγοί της Αλάσκας).

Ο συγκεκριμένος κύριος λοιπόν, εντοπίστηκε να προσποιείται ότι χρησιμοποιεί τον φορτιστή ακριβώς έξω από ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Anchorage.

Αφού στάθμευσε σε μία θέση φόρτισης, ανέβασε το καπό του και τοποθέτησε τον φορτιστή στον μη ηλεκτροκίνητο κινητήρα. Μάλιστα, έκλεισε επιμελώς το καπό και άφησε το αυτοκίνητό του να δήθεν να φορτίζει.

Τον «έδωσαν» στις αρχές

Για κακή του τύχη όμως, κάποιοι πιο πονηροί τον υποψιάστηκαν, καθώς οι παραδόσεις του Chevrolet Silverado EV έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στα τέλη του 2023, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα μοντέλα με την επωνυμία Silverado έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης κάτω από το καπό.

Επίσης, η τοποθέτηση καλωδίων κάτω από το καπό δεν είναι ο σωστός τρόπος φόρτισης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Έτσι, αφού τράβηξαν φωτογραφίες, τον «έδωσαν» στις αρμόδιες αρχές.

Στην Αλάσκα ωστόσο, δεν υπάρχει κάποιος νόμος για μπλοκάρισμα μιας θέσης φόρτισης ηλεκτρικών, όπως συμβαίνει σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς κυκλοφορούν ελάχιστα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός του Silverado δεν θα αντιμετωπίσει καμία συνέπεια.

Παρ’ όλα αυτά η εταιρία που διαχειρίζεται τους φορτιστές, η ChargePoint του επέβαλε πρόστιμο για παράνομο παρκάρισμα σε θέση φόρτισης.