Πάτρα: Εδωσαν ληγμένα γάλατα σε μαθητές – Σάλος σε Δημοτικό Σχολείο – Ερευνα σε εξέλιξη

Ποσότητες γάλακτος με ληγμένη την ημερομηνία ανάλωσης, μοιράστηκαν σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας, στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων. Το γεγονός επιβεβαίωσε στην «Πελοπόννησο» ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νικόλαος Κλάδης, ο οποίος τόνισε ότι η αντίδραση της διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών του σχολείου ήταν άμεση όταν αντιλήφθηκαν το περιστατικό και ενημέρωσαν όλους τους γονείς των 200 περίπου μαθητών να μην καταναλώσουν το γάλα.
Ο κ. Κλάδης επισήμανε ότι οι συσκευασίες που εντοπίστηκαν με ληγμένη ημερομηνία ανάλωσης ήταν λίγες, αλλά κρίθηκε σκόπιμο να αποσυρθεί όλη η παρτίδα του προϊόντος που είχε διανεμηθεί στους μαθητές.
Επιπλέον, υπήρξε επικοινωνία με την εταιρεία διανομής που έχει την ευθύνη, είπε ο κ. Κλάδης η οποία θα πρέπει να έχει αυξημένα επίπεδα ελέγχου, ενώ θα ενημερωθούν και τα αρμόδια υπουργεία που υλοποιούν το πρόγραμμα.
Τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιεί τα τελευταία χρόνια Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε Δημοτικά Σχολεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.
Το ανωτέρω Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες δημοτικών σχολείων προεπιλεγμένων περιοχών της χώρας. Η προσφορά στους μαθητές/μαθήτριες δωρεάν φρούτων, λαχανικών και γάλακτος παρέχει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η ενίσχυση των θετικών στάσεων των μαθητών/τριών ως προς τις διατροφικές τους συνήθειες, η προώθηση της υγιεινής διατροφής και η καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

ΠΗΓΗ: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ