(Φωτο)-Πάτρα: Η ενότητα «Το Ωδείο παρουσιάζει…»

Με ξεχωριστή επιτυχία συνεχίζεται στην αίθουσα συναυλιών του δημοτικού ωδείου Πατρών «Μίκης Θεοδωράκης», η ενότητα «Το Ωδείο παρουσιάζει…» Στο πλαίσιο της ενότητας στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ωδείου (Αράτου 10), το βράδυ της Δευτέρας 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η συναυλία χάλκινων πνευστών (Τρομπέτα – Κόρνο) από τις τάξεις Α. Πουλημένου, Π. Αλιώτη και Δ. Δριμάλα.
Το Δημοτικό ωδείο «κύτταρο» γνώσης
Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις που πραγματοποιούν σχολεία από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή συνεχίζονται . Στο πλαίσιο του μαθήματος της μουσικής, μαθητές και μαθήτριες του 2°° Γυμνασίου Πύργου επισκέφθηκαν το ωδείο. Ειδικότερα, στις 21 και 28 Μαρτίου μαθητές/ τριες των τμημάτων Α3, Γ4, Γ5, Β4, Γ2 , Γ3 και η Χορωδία του σχολείου, παρακολούθησαν ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα που προσφέρει το Δημοτικά Ωδείο.
Άκουσαν όργανα συμφωνικής ορχήστρας, το ηχόχρωμά τους και παρακολούθησαν την εκτέλεση μουσικών έργων από καθηγητές και καθηγήτριες του Ωδείου. Επίσης παρακολούθησαν ένα κουαρτέτο εγχόρδων. Στη διάρκεια της ακρόασης υπέβαλαν ερωτήσεις που αφορούσαν στις ιδιαιτερότητες του κάθε μουσικού οργάνου.