Θάνατος οδηγού μηχανής από πεύκο: Αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ ζητά από το Δήμο η οικογένειά του

Αγωγή κατά του δήμου Ηρακλείου κατέθεσε η οικογένεια οδηγού μηχανής, που τον Αύγουστο του 2022, έχασε τη ζωή του σε δρόμο της πόλης, όταν ένα πεύκο τον καταπλάκωσε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το cretalive.gr, o 51χρονος άνδρας, περίμενε να ανάψει πράσινο στο φανάρι της λεωφόρου Δημοκρατίας στο Ηράκλειο, όταν έπεσε πάνω του ένα τεράστιο πεύκο βάρους 10 τόνων.

Αποζημίωση από τον Δήμο διεκδικεί η οικογένεια του 51χρονου

Την αγωγή κατέθεσε στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείου Ηρακλείου ο δικηγόρος κ. Βαγγέλης Στρατουδάκης εκ μέρους της χήρας του 51χρονου Παναγιώτη, Σταυρούλας Μαγουλιανού, των τριών παιδιών τους, εκ των οποίων το μικρότερο είναι ανήλικο, και άλλων μελών της οικογένειας, δηλαδή πατέρα, αδερφών και λοιπών.

Συνολικά διεκδικούν ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη ποσό που υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Το δέντρο ήταν πάνω από 110 ετών. Είχε πάρει τεράστια κλήση με αποτέλεσμα να εκτείνεται κατά πλάτος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς τα κλαδιά του είχαν προς την πλευρά της Λεωφόρου Δημοκρατίας, και αυτό μετατόπιζε αναπόφευκτα το κέντρο βάρους του. Οι ρίζες του δέντρου είχαν σηκώσει τις πλάκες του πεζοδρομίου προς τα πάνω.

Δυστυχώς, όπως περιγράφεται, δεν υπήρξε κανένα σημάδι (κίνηση ή ήχος) που θα μπορούσε να προειδοποιήσει τον Παναγιώτη Μητρέλο για την επερχόμενη πτώση του δέντρου, ώστε αυτός να αντιδράσει ανάλογα και να το αποφύγει.

Τί είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 51χρονου

«Στρεφόμαστε κατά του Δήμου Ηρακλείου αποκλειστικά, γιατί ο Δήμος έχει την αντικειμενική ευθύνη για την πτώση του δέντρου και το ό,τι συνέβη» ανέφερε στο Cretalive.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Βαγγέλης Στρατουδάκης.

«Δεν είχε προβεί σε πρόσφατο έλεγχο της φυσικής κατάστασης του δέντρου, όπως όφειλε και ήταν απαραίτητο δεδομένης της ηλικίας του (αφού ήταν αιωνόβιο) και παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες που είχαν κάνει στα αρμόδια τμήματα του Δήμου πολλοστοί δημότες Ηρακλείου, αλλά και διάφοροι επαγγελματίες οδηγοί (οδηγοί λεωφορείων που είχαν επισημάνει την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου δένδρου λόγω υπερβολικής κλίσης», αναφέρεται στην αγωγή.