Αιγιάλεια: Εκπαιδευτικοί τα βάζουν με τον βουλευτή ΝΔ Α.Τσιγκρή -«Συνδέει επισκέψεις σε σχολεία με τις επιδόσεις του σε ψήφους»!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κύριος Άγγελος Τσιγκρής συνεχίζει να επισκέπτεται δημοτικά και να μιλάει σε μικρούς μαθητές, στα σχολεία της Αιγιάλειας με θέμα τη σχολική βία και τον εκφοβισμό εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Μετά το Δημοτικό Σχολείο Τέμενης ακολούθησε το 1ο Αιγίου. Στα δε δελτία τύπου που διανέμει στα ΜΜΕ, με αφορμή τις ομιλίες του, μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι ήταν πρώτος σε σταυρούς στην Αχαΐα στις εκλογές του 2019. Συνδέει δηλαδή με αυτό τον τρόπο τις επισκέψεις του στα σχολεία με τις επιδόσεις του σε ψήφους.
Ο χώρος της εκπαίδευσης δεν πρέπει να συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με την διεξαγόμενη προεκλογική εκστρατεία και την δραστηριότητα υποψηφίων βουλευτών οποιουδήποτε κόμματος. Όσον αφορά το θέμα της πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, συνηθίζεται να πραγματοποιούνται στα σχολεία σχετικές εκδηλώσεις με ειδικούς ψυχικής υγείας και ειδικευμένους παιδαγωγούς. Οι ομιλίες από καθέδρας απευθύνονται σε ενήλικους, γονείς και κηδεμόνες. Για τους μικρούς μαθητές απαιτείται διαφορετική παιδαγωγικού τύπου προσέγγιση, συχνά παιγνιώδης, στα πλαίσια της σχολικής ζωής. Οι εκφράσεις του τύπου «Οι ανήλικοι με παραβατικό ιστορικό (π.χ. τέλεση κλοπών, πρόκληση επεισοδίων στα γήπεδα και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας)…» μπορεί να είναι κατάλληλες για ενήλικους σπουδαστές αστυνομικών σχολών όπου διδάσκει ο κ. βουλευτής. Επ’ ουδενί όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται απέναντι σε μαθητές δημοτικού σχολείου.
Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αιγιάλειας πρέπει να επιστήσει την προσοχή στους διευθυντές των σχολικών μονάδων να μην εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στην προεκλογική δραστηριότητα και την παρουσία υποψηφίων βουλευτών στις σχολικές αίθουσες με οποιαδήποτε αφορμή.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ