Πάτρα: Βράβευση Βάσως Αποστολοπούλου στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Η κυρία Αποστολοπούλου είναι βιολόγος, με καταγωγή από την Αμαλιάδα, έχει μια πολυετή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και με τον Καθηγητη Χημειας Γιάννη Ματσουκα από το 2019 σε πρωτοποριακή έρευνα για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας και πρόσφατα τη νόσο Covid19. Έχει παγκόσμια αναγνώριση για το ερευνητικό της έργο.

Έχει πολυάριθμες βραβεύσεις από πανεπιστήμια του εξωτερικού και την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα και πολιτεία. Έχει βραβευτεί από δύο Προέδρους της Δημοκρατίας, τον κύριο Κωστή Στεφανόπουλο (1998) και τον κύριο Προκόπη Παυλόπουλο (2018) για την προσφορά της στην επιστήμη και ως πρεσβευτής της χώρας στην Αυστραλία και όλο τον κόσμο. Είναι καθηγήτρια Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο Victoria της Αυστραλίας και από το 2018 Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών σε εκδήλωση, για Ελληνίδες της Διασποράς που γράφουν ιστορία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της UNESCO, βραβεύτηκαν έξι διακεκριμένες ελληνίδες του εξωτερικού μεταξύ των οποίων και η κυρία Αποστολοπούλου. Την βράβευση της από τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη παρέλαβε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Μπούρας ο οποίος την προσεκάλεσε στο Πανεπιστήμιο όταν θα επισκεφτεί την Ελλάδα.

Η κα Αποστολοπούλου σε διαδικτυακή απευθείας σύνδεση με το κατάμεστο Αρχαιολογικό Μουσείο αναφέρθηκε στη έρευνα της για εμβόλια στον καρκίνο, την σκλήρυνση κατά πλάκας και Covid. Αναφέρθηκε στον κ. Ματσουκα και στην πολυετή συνεργασία που έχει μαζυ του στο Πανεπιστήμιο Πατρών και το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών. Αποκάλυψε ότι θα έλθει στην Πάτρα με την οικογένεια της τον Νοέμβριο 2023 για συνεργασία με τον κ. Ματσουκα και αλλά μέλη του Πανεπιστημίου. Θα συμμετάσχει σε Συνέδριο Ιατρικής Χημείας και θα δώσει ομιλίες σε επιστημονικούς φορείς.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννης Χρυσουλακης ο οποίος και εκήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης, ο Υφυπουργός κ. Κατσανιωτης, ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμακης, οι αντιπεριφερειάρχες κκ Μπονανος, Παπαδόπουλος και επίλεκτα μέλη της τοπικής κοινωνίας.