Πάτρα: Πελετίδης σε Μητσοτάκη και Βορίδη για το προσωπικό του Δήμου – Αντιτίθεται στην πολιτική απαγόρευσης προσλήψεων

Την αναγκαιότητα άμεσων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στον Δήμο και τη ΔΕΥΑΠ, τονίζει με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, και τον υπουργό Εσωτερικών, Μ. Βορίδη, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.
Αντιτίθεται στη διαχρονική πολιτική απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, στην οποία αποδίδει την υποστελέχωση, αναφέροντας πως αυτή έχει επιφέρει καταστροφικές συνέπειες, τις οποίες καθημερινά βιώνει ο λαός , αλλά και οι λιγοστοί εργαζόμενοι. «Η εμπειρία χιλιάδων τέτοιων, αντί να μεταφέρεται σε νέους με μόνιμη σχέση εργασίας και να διασφαλίζεται η συνεχής και υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών και εκτέλεση έργων, εγκαταλείπεται» υπογραμμίζει ο κ. Πελετίδης.
Ο δήμαρχος κατηγορεί την κυβέρνησή, αλλά κι αυτές των τελευταίων δεκαετιών ότι συνειδητά επέλεξαν τον δρόμο της κάλυψης των αναγκών με κακοπληρωμένη ολιγόμηνη εργασία και «ανακύκλωση» της ανεργίας, εξαναγκάζοντας τους απσχολούμενους να ζουν με ψίχουλα για λίγους μήνες χωρίς καν επίδομα ανεργίας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κάποιοι «καλοθελητές», την ώρα που «υπερασπιστές» τους εκμεταλλεύονται την αγωνία και απελπισία τους, τάζοντας μονιμοποίηση μέσω Δικαστηρίων, ενώ επιχειρηματικοί όμιλοι επεκτείνουν τη δράσης τους στις δημοτικές υπηρεσίες.