(Φωτο)-Πάτρα: Εγκληματική ομάδα με ληστείες και κλοπές εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία – Βρέθηκαν όπλα σε ενοικιαζόμενα δωμάτια

Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε ληστεία κοσμηματοπωλείου και σε κλοπές στην Ηλεία, εξαρθρώθηκε χθες στην Αμαλιάδα, ενώ βρέθηκαν όπλα σε ενοικιαζόμενα δωμάτια που διέμεναν.
Κατά τη διάρκεια μεγάλης κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιδας από κοινού με αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΕΚΑΜ και των ΟΠΚΕ Ασφαλείας Πύργου και Πατρών, συνελήφθησαν συνολικά 5 άτομα. Τα τρία εξ αυτών, ένας Ελληνας και δυο αλλοδαποί, είναι μέλη της συμμορίας και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για σοβαρά ποινικά αδικήματα.
Οι τρεις συλληφθέντες στις 3 Μαρτίου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες τύπου full face, διέπραξαν ένοπλη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο αφαιρώντας κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ, ενώ το τελευταίο δίμηνο είχαν κλέψει ένα αυτοκίνητο, μια μοτοσικλέτα και πινακίδες κυκλοφορίας.
Σε έρευνες σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα, όπου διέμεναν, οι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο πιστόλια και δύο γεμιστήρες, 21 φυσίγγια, 3 κάλυκες πυροβόλου όπλου, διάφορα κοσμήματα (27 δαχτυλίδια, 4 βραχιόλια, 2 κολιέ, 2 ζεύγη σκουλαρίκια), αυτοκίνητο που είχε δηλωθεί η κλοπή του και έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, μια μοτοσικλέτα, 3 κουκούλες full face, γάντια, κινητά τηλέφωνα, κατσαβίδια, μπιτόνι με βενζίνη και μικροποσότητα ναρκωτικών.
Σε δεύτερο δωμάτιο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δυο ακόμα άνδρες, ενώ στον χώρο βρέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα 33 φυσίγγια, ποσότητα μεταμφεταμίνης, 650 ευρώ και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ειδικότερα, στην περιοχή μας είναι καταγεγραμμένες αξιόποινες πράξεις στην Πάτρα όπου είχαν αρπάξει 493.000 ευρώ από τράπεζα το 2011, στην Κυλλήνη, στο Αγρίνιο, στην Πρέβεζα, στην Καλαμάτα κ.ά.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση, ληστεία, κλοπές και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Αμαλιάδας.