Πάτρα: Στις ράγες ξανά από το πρωί ο Προαστιακός σιδηρόδρομος – Πλήρη δρομολόγια αλλά με πιο χαμηλές ταχύτητες

Στις ράγες μπήκε ξανά από σήμερα νωρίς το πρωί ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Πάτρας, τρεις εβδομάδες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 57 ατόμων.
Οπως έγινε γνωστό, τα δρομολόγια του τρένου θα γίνονται από σήμερα πάλι κανονικά, με βάση το πρόγραμμα που προϋπήρχε, ωστόσο, οι εργασίες συντήρησης της γραμμής από το Ρίο μέχρι την Κάτω Αχαΐα θα συνεχιστούν για έναν μήνα ακόμα.
Χθες στις 4:30 το απόγευμα, τεχνικοί του ΟΣΕ μαζί με προσωπικό της Hellenic Train πραγματοποίησαν δοκιμαστικό δρομολόγιο για να ελέγξουν την κατάσταση της γραμμής.

Ο Προαστιακός της Πάτρας θα κινείται από σήμερα με μικρότερη ταχύτητα κατά 10 χλμ., κυρίως για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στο επιβατικό κοινό παρά για κάποιους ουσιαστικούς λόγους. Συγκεκριμένα, από το Ρίο μέχρι τη στάση της Αγυιάς, το τρένο θα κινείται με ταχύτητα 60 χλμ. Από εκεί μέχρι το μηχανοστάσιο Αγίου Αλεξίου με 40 χλμ. την ώρα και στη συνέχεια θα μειώνει στα 10 χλμ. την ώρα μέχρι τον σταθμό του Αγίου Ανδρέα. Στον νότιο κλάδο, το τρένο θα κινείται με ταχύτητα 55 χλμ. μέχρι το Μιντιλόγλι. Στη συνέχεια θα αυξάνει σε 65 χλμ. μέχρι την Κάτω Αχαΐα. Με το έργο της μεγάλης συντήρησης που δρομολογεί η διοίκηση του ΟΣΕ για το επόμενο διάστημα, η ταχύτητα του Προαστιακού της Πάτρας αναμένεται να φτάσει μέχρι τα 80 χλμ. σε κάποια τμήματα της γραμμής προς Κάτω Αχαΐα.