Credit Suisse: Live οι ανακοινώσεις της ελβετικής κυβέρνησης για τη διάσωση της τράπεζας

Τέλος μπήκε στο «θρίλερ» της διάσωσης της Credit Suisse, με τον κολοσσό της Ελβετίας UBS να εξαγοράζει την Κυριακή (19.03.2023) την τράπεζα.

Αυτήν τη στιγμή, η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας παραχωρεί συνέντευξη Τύπου σχετικά την εξαγορά της τράπεζας Credit Suisse από τη UBS.

Στην εν εξελίξει συνέντευξη Τύπου, οι Αρχές της Ελβετίας ανακοίνωσαν ότι η UBS εξαγόρασε την Credit Suisse, σε μια προσπάθεια να διασωθεί η τράπεζα, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα.

«Με την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS, βρέθηκε λύση ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα και να προστατευθεί η ελβετική οικονομία σε αυτή την εξαιρετική κατάσταση», επεσήμανε η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας.

H Κεντρική Τράπεζα ανοίγει «γραμμή ρευστότητας» 100 δισ.

Η συμφωνία για την εξαγορά, περιλαμβάνει την παροχή ρευστότητας από την Κεντρική Τράπεζα ύψους 100 δισ. ελβετικών φράγκων προς την Credit Suisse και τη UBS.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας χορηγεί πιστωτική γραμμή μέχρι 100 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα [101 δισ. ευρώ] στην UBS και την Credit Suisse, ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα.

«Σε αυτήν την κατάσταση ακραίας αβεβαιότητας, η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS επέτρεψε την εξεύρεση λύσης για την εγγύηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και για την προστασία της ελβετικής οικονομίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας.

Ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Ελβετίας, η UBS, εξαγοράζει την ανταγωνιστική της Credit Suisse, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, Αλαίν Μπερσέ, δηλώνοντας ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Αυτή η λύση «δεν είναι αποφασιστική μόνο για την Ελβετία […] αλλά και για την σταθερότητα του συνόλου του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος», είπε ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.

Η συνέντευξη Τύπου σε ζωντανή μετάδοση: 

Νωρίτερα την Κυριακή, η UBS έκανε «ρελάνς» για την εξαγορά της Credit Suisse και τελικά κατάφερε να εξαγοράσει την τράπεζα.