Πάτρα: Ανακαίνιση αστικών χωρών με έξυπνες πλατφόρμες – «Δεν γίνεται να υπάρχουν χωριά χωρίς σήμα & διαδίκτυο»

Πρώτη ημέρα εργασιών του 11ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης "Regional Growth Conference", που διοργανώνει η εφημερίδα "Πελοπόννησος" στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023. (ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI) /ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ/

Απαιτείται ανακαίνιση αστικών χώρων με έξυπνες πλατφόρμες για να ζούμε καλύτερα: «Δεν γίνεται να υπάρχουν χωριά χωρίς σήμα & διαδίκτυο»

Ενώ η ιδέα της βιώσιμης ανάπτυξης κερδίζει έδαφος σε όλη την Ευρώπη, η Ελλάδα πρέπει να κάνει αρκετά βήματα ακόμα για να μην είναι ουραγός κατακτώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στον τομέα της ασφάλειας και της παροχής υπηρεσιών. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της συζήτησης με θέμα «Ανακαίνιση αστικών χώρων με έξυπνες πλατφόρμες» που έγινε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου RGC της εφημερίδας Πελοποννήσου. «Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2023 χωριά των Καλαβρύτων να μην έχουν σήμα και ίντερνετ. Επίσης, θα πρέπει να απλουστεύσουμε τις διαδικασίες και να σταματήσει η γραφειοκρατία αξιοποιώντας την τεχνολογία», τόνισε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος. «Ένας έξυπνος Δήμος αξιοποιεί τα δεδομένα του σήμερα, ανέφερε ο Δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου λέγοντας ότι η τεχνολογία είναι το μέσο να ζούμε καλύτερα και μια πόλη είναι ευφυής όταν ακούει τις ανάγκες των πολιτών της». Στην συζήτηση συμμετείχαν, επίσης, οι κάτωθι: o Πρόεδρος του Δ.Σ., ΕΕΤΑΑ Δημήτρης Μαραβέλιας, Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημαντηράκης, ο Επικεφαλής Δημοσίου Τομέα, Vodafone Βαγγέλης Γκορίλας και ο Καθηγητής Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου Γιάννης Χαραλαμπίδης. Συντονίστρια ήταν η δημοσιογράφος Εφη Μπαρμπάτση.