«Λύγισε» στο τέλος ο εξαιρετικός Προμηθέας από τον Ολυμπιακό

Για την 18η αγωνιστική της Stoiximan Basket League , ο Προμηθέας ηττήθηκε με 89-77 από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Τόμασον με 19 π., ενώ για τους γηπεδούχους πρώτος σε πόντους ήταν ο Πίτερς με 16π. Έτσι ο Προμηθέας πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση, παίρνοντας μάλιστα και το χειροκρότημα.

Ο Προμηθέας μπήκε στο πρώτο δεκάλεπτο θέλοντας να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παρόλα αυτά να βρίσκει τις λύσεις και να ανοίγει την διαφορά στην αρχή του δεκαλέπτου. Όμως οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου κατάφεραν να ισορροπήσουν σε έναν βαθμό το παιχνίδι, και η πρώτη περίοδος έκλεισε με το σκορ στο 26-17 υπέρ του Ολυμπιακού. Στην συνέχεια ο Προμηθέας μπήκε πιο δυνατά στην δεύτερη περίοδο, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να είναι αρκετά άστοχοι, κυρίως από την περιφέρεια (είχαν 0/8 στο δεκάλεπτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της περιόδου). Πάντως βρήκαν κάποια σουτ οι γηπεδούχοι και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με το υπέρ τους 42-30.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας μπήκε εξαιρετικά, βάζοντας αρκετά προβλήματα στον Ολυμπιακό. Ο Τόμασον ήταν αυτός που ξεχώρισε σε αυτή την περίοδο, θέλοντας και ο ίδιος να δώσει ωθήσει στους συμπαίκτες του. Μάλιστα η τρίτη περίοδος έκλεισε με τους γηπεδούχους να βρίσκονται μπροστά με 59-54 (με τον Προμηθέα να κερδίζει στο επιμέρους σκορ τον Ολυμπιακό με 24-17). Το τελευταίο δεκάλεπτο συνέχισε να είναι ντέρμπι, με την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου να μην αφήνει δευτερόλεπτο το παιχνίδι, και ταυτόχρονα να δημιουργεί και «εκνευρισμό» στους παίκτες του Ολυμπιακού. Παρόλα αυτά στο τελευταίο τρίλεπτο κρίθηκε το παιχνίδι με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να το σφραγίζουν, αλλά τους παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου να παίρνουν το χειροκρότημα. Το τελικό σκορ ήταν 89-77 για τον Ολυμπιακό, με τον Προμηθέα όμως να καταφέρνει αρκετά πράγματα στο ΣΕΦ.

Διαιτητές: Ζαχαρής- Λόρτος- Τηγάνης

Τα δεκάλεπτα: 26-17/ 42-30/

Του Περικλή Παπαρίζου