(Βίντεο – Φωτό)-Πάτρα: Πολύ μεγάλη συγκέντρωση για τους «νεκρούς» στα Τέμπη – Τα πάντα κλειστά λόγω της 24ωρης απεργίας

Πολύ μεγάλη ήταν η σημερινή (10.30 π.μ.) συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, αλλά και μαζική η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στον έντονο απόηχο του «εγκλήματος» στα Τέμπη, που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο.Δεκάδες τοπικοί φορείς κινητοποιήθηκαν , δηλώνοντας το «παρών», με συνθήματα και αιτήματα.
> Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας τονίζει πως «τώρα είναι ώρα για αγώνα για τις ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας. Το σύνθημα «στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» αποτυπώνει το χρέος που έχουμε ώστε να μη συγκαλυφθεί τίποτα.
> Η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης – Αποχέτευσης Πατρών θα λειτουργήσει ως τις 11 π.μ., λόγω 4ωρης στάσης εργασίας του Συλλόγου Εργαζομένων, απαιτώντας και απόσυρση του νομοσχεδίου για τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων.
> Η δημοτική παράταξη «Ωρα Πατρών» καλεί πολίτες, συλλογικότητες και φορείς να συμμετάσχουν. Ταυτόχρονα καλεί τον δήμαρχο να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο για να συζητηθεί, με αρμόδιους τοπικούς φορείς, το θέμα του τρένου.
> Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πάτρας – Περιχώρων Αχαΐας καλεί στη συγκέντρωση «γιατί δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης».
> Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» αναφέρει πως «αποδείχθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο πως οι οικονομικοί ανταγωνισμοί οδήγησαν την ασφάλεια επιβατών να θυσιαστεί στον βωμό του κέρδους», ενώ από την πλευρά του τονίζει το οξυμένο πρόβλημα της υποστελέχωσης.
> Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε 3ωρη αποχή από 12μ. έως 3 μ.μ., καλώντας σε συγκέντρωση στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου, για να διαμαρτυρηθούμε και να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη.
> Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Πατρών συμμετέχει για ασφαλείς, δημόσιες και φθηνές μεταφορές κι ενάντια στη σχεδιασμένη προσπάθεια συγκάλυψης, ώστε να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι των Τεμπών.
> Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας σημειώνει την οργή που νιώθει ο λαός και την τεράστια συγκέντρωση εργαζομένων και νεολαίας σε όλες τις πόλεις αυτές τις ημέρες, που ανοίγουν δρόμο για κλιμάκωση του αγώνα.
> Ο Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Πάτρας συμμετέχει και καλεί σε καθολική ανταπόκριση, εκπαιδευτικούς, μαζί με γονείς και μαθητές, για να δείξουν τη δύναμή τους και την απόφασή τους για «εκσυγχρονισμένο» και «απελευθερωμένο» σιδηρόδρομο, με αναφορές και σε ανάλογες δυσάρεστες καταστάσεις στον πολύπαθο δρόμο Πατρών –Πύργου.
> Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας κατέρχεται μαζί με το Εργατικό Κέντρο, σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και φορείς της πόλης.
> Ο ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας έχει δηλώσει συμμετοχή στην κινητοποίηση για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη
> Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών-Βιοτεχνικών-Εμπορικών Σωματείων Αχαΐας, συμμετέχει.
> Ο ΣΚΕΑΝΑ συμμετέχει στη συγκέντρωση, αναφέροντας πως «επί δεκαετίες όλοι αμέλησαν, αδιαφόρησαν, μετέθεσαν την ευθύνη»

> O Σύλλογος Eμποροϋπαλλήλων Πάτρας μετά από έκτακτη συνέλευση του ΔΣ αποφασισε τη στηριξη της κινητοποιησης στις 8/3/2023και τη συμμετοχη στην Απεργια.Η τραγωδία της συγκρουσης των τρένων στα Τεμπη ειναι ενα έγκλημα που μπορουσε να ειχε αποφευχθει αν η κυβέρνηση ακουγε τις φωνες των σωματειων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών καλεί να κλείσουν όλα τα καταστήματα από τις 10 έως 12 μ.
> Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας συμμετέχει ενάντια στην «κατάλυση του Κοινωνικού Κράτους». Τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά και το κοινό θα εξυπηρετηθεί από εφημερεύοντα.
Το Αστικό ΚΤΕΛ Πατρών συμμετέχει με στάση εργασίας από 10.30 έως 12: Τα δρομολόγια τις ώρες αυτές δεν θα πραγματοποιηθούν.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: