(Φωτο)-Πάτρα: Διακεκριμένοι επιστήμονες στην ημερίδα του περιοδικού “πατρινόραμα”

 

Το πανελλαδικό περιοδικό «Πατρινόραμα» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και του Δήμου Πατρέων, πραγματοποίησε την Δευτέρα 6 Μαρτίου στην «Αγορά Αργύρη» ημερίδα με θέμα «Αυτοάνοσα νοσήματα-τρόποι αντιμετώπισης και τελευταίες εξελίξεις».

Χαιρετισμό απηύθυναν :

Η βουλευτής της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Η Αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων, Βίβιαν Σαμούρη, η οποία μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

Η Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, Π.Δ.Ε Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα.

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας , Άννα Μαστοράκου.

Η πρόεδρος της ΕΛΕΑΝΑ, Μάχη Σαλαμαλίκη

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας Μαργαριτα Καραγιώργου-Λάζαρη.


Για το Σωματείο ατόμων με νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας, η Νίκη Παπαγιαννοπούλου.

Ο Dr. Παναγιώτης Τρίγκας νεφρολόγος ιδιοκτήτης της μονάδας χρόνιας αιμοκάθαρσης ,χορηγός της εκδήλωσης.

Στην αρχή της ημερίδας, ο καθηγητής Γιάννης Ματσούκας και η ομάδα του, θέλοντας να τιμήσουν τον βιοεπιστήμονα Γιώργο Χρούσο, του παρέδωσαν το ιστορικό λεύκωμα αφιερωμένο στον James Watson.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν :

Χρούσος Γεώργιος : Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Μίλησε για τον “Έλεγχο του στρες και αυτο-ανοσία”.

Xρίστος X. Λιάπης: MD, MSc, PhD Ψυχίατρος – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Πρόεδρος ΔΣ KEΘEA, Μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας και επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής .

Μεταξύ άλλων ανέφερε ό,τι τα αυτοάνοσα νοσήματα το Stress, η φλεγμονή και ο χρόνιος πόνος δημιουργούν επιβλαβή αντίκτυπο στους ασθενείς.

Καρόκης Δημήτριος: Ρευματολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ρευματολογικης Εταιρείας και Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδας.Μίλησε για τα συστηματικά αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα.

Παπαθανασόπουλος Τάκης : Νευρολόγος- Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας Παν. Πατρών μίλησε για το νευρικό σύστημα και τα αυτοάνοσα.


Κακοτρίχη Κατερίνα : Παιδίατρος – Παιδογαστρεντερολόγος , αναφέρθηκε στις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου (ΙΦΝΕ) στα παιδιά.

Αλαχιώτη Σοφία : Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, διδάκτωρ, με έδρα την Πάτρα, μίλησε για τις τις αυτοάνοσες παθήσεις του δέρματος και πως αυτές επηρεάζουν την καθημερινότητα των ασθενών.

Στην ημερίδα παρέστησαν μεταξύ των άλλων: Οι πρώην πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Πατρών, Γεώργιος Παναγιωτάκης και Σταμάτης Αλαχιώτης, ο Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων Αντώνης Χαροκόπος, ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Πέτρος Ψωμάς και πλήθος κόσμου από την πολιτική, πολιτιστική και επιστημονική ζωή της περιοχής.

Την ημερίδα συντόνισε ο συνεργάτης του περιοδικού “πατρινόραμα” Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.