Πανικός σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ που έπαθε βλάβη – Επιβάτες έσπασαν το τζάμι με πυροσβεστήρα

Ορισμένοι επιβάτες έχασαν την ψυχραιμία τους όταν οδηγός του λεωφορείου χρειάστηκε να φρενάρει απότομα με αποτέλεσμα να σβήσει η μηχανή και να μπλοκάρουν οι πόρτες

Πανικός επικράτησε το απόγευμα της Δευτέρας σε λεωφορείο της γραμμής 83Β στη Θεσσαλονίκη, με προορισμό τα Λαγυνά του δήμου Λαγκαδά.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, περίπου στις 19:00, στο συγκεκριμένο λεωφορείο παρουσιάστηκε βλάβη. Ο οδηγός του οχήματος χρειάστηκε να φρενάρει απότομα με αποτέλεσμα να σβήσει η μηχανή και να μπλοκάρουν οι πόρτες.

Φαίνεται πως η τραγωδία στα Τέμπη έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία για τα Μέσα Μεταφοράς, έτσι ορισμένοι επιβάτες έχασαν την ψυχραιμία τους και ένας εξ αυτών έσπασε το μεγάλο τζάμι του λεωφορείου προκειμένου να βγει εκτός.

“Μπλόκαρε το πίσω διαφορικό του οχήματος λόγω ρουλεμάν. Φρέναρε ο οδηγός και έσβησε η μηχανή. Χρειάζεται περίπου 1 λεπτό για να ανοίξουν οι πόρτες μόλις πάρει μπροστά η μηχανή. Πανικοβλήθηκε ο κόσμος. Νόμιζαν ότι βγαίνουν καπνοί, ενώ μύρισαν τα λάστιχα από το φρενάρισμα. Έσπασαν το μεγάλο τζάμι. Μετά άνοιξαν οι πόρτες και κατέβηκαν όλοι επιβάτες με ασφάλεια”, σημειώνει στο thestival.gr ο οικονομικός διευθυντής της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε., Σάκης Γεωργιάδης.

Στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 40 άτομα, ενώ από το συμβάν δεν τραυματίστηκε κανείς. “Είναι δικαιολογημένος ο πανικός λόγω και της τραγωδίας στα Τέμπη. Στο σημείο έσπευσε άλλο λεωφορείο και συνεχίστηκε κανονικά το δρομολόγιο”, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. Στέφανος Τσόλης.