Η Γη της Ελιάς – Ισίδωρος: «Ιουλία, θες να γίνεις γραμματέας μου;»

Μετά τις απίστευτες αποκαλύψεις για το ένοχο παρελθόν της Αμαλίας, ο Ισίδωρος την πετάει έξω από το Δημαρχείο και ψάχνει για νέα γραμματέα, στην γη της ελιάς. Οι υποχρεώσεις στο δήμο είναι μεγάλες και ο ίδιος αισθάνεται πια μόνος κι αβοήθητος.

Μπορεί η Αμαλία να έκανε εξαιρετική δουλειά, όμως το παρελθόν της ήταν αυτό που της έδωσε τελικά τη χαριστική βολή. Ο Ισίδωρος μαθαίνει από τον Αποστόλη πως η γυναίκα εκμεταλλευόταν οικονομικά πλούσιους άντρες και αντιλαμβάνεται πως αργά ή γρήγορα θα γινόταν ο ίδιος το νέο θύμα της.

Οι μέρες περνούν βασανιστικά. Η Αμαλία δέχεται την απάνθρωπη συμπεριφορά του Ισίδωρου, χωρίς να αντιδρά. Δυστυχώς, δε μπορεί να αντέξει άλλο και δηλώνει την παραίτησή της.
Ποια θα είναι η νέα Αμαλία του Ισίδωρου και τι αλλάζει, στην γη της ελιάς; Η Ιουλία δέχεται να βοηθήσει τον αδελφό της, με αποτέλεσμα να περνάει πολλές ώρες στο γραφείο του. Εκείνος εκτιμά την πολύτιμη βοήθειά της και της κάνει την εξής μεγάλη πρόταση:
«Ιουλία, θες να γίνεις η γραμματέας μου; Είσαι πολύ καλή σε αυτό και θα σε πληρώνω καλά. Ψάχνω το δεξί μου χέρι και σε εμπιστεύομαι απόλυτα», θα της πει. Θα δεχτεί η Ιουλία να βοηθήσει τον αδελφό της, σε μία νέα θέση γεμάτη προκλήσεις;