Κυβερνητικές πηγές: Σενάρια για μετάθεση των εκλογών

Προς μετάθεση των εκλογών οδηγεί η τραγωδία των Τεμπών που έχει βυθίσει στο πένθος τη χώρα.

Μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, είναι πολύ δύσκολο να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που ήταν έως την Τετάρτη γνωστό για τις εκλογές, δηλαδή η 9η Απριλίου. Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε μιλήσει για ημερομηνία, παρότι η 9η Απριλίου ήταν κοινό μυστικό, δίνει την δυνατότητα οι εκλογές να πάνε πιο πίσω.

Είναι κατανοητό ότι υπό το βάρος του εθνικού πένθους είναι πλέον δύσκολο να διεξαχθούν εκλογές, και επομένως πιθανολογείται μετάθεσή τους για δύο εβδομάδες.

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως δεν έχει μιλήσει για το θέμα, ενώ από το Μαξίμου ανέφεραν ότι τώρα όλο το βάρος πέφτει στη στήριξη των συγγενών των θυμάτων και στην περίθαλψη των τραυματιών, και όχι στα σενάρια για εκλογές. «Θα το δούμε τις επόμενες μέρες» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας, και δεν έχει ορισθεί ημερομηνία νέας συνεδρίασης.

Τη συγκρότηση ανεξάρτητης και υπερκομματικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη ανακοίνωσε νωρίτερα σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αναλαμβάνει μεταβατικός υπουργός Μεταφορών μετά την παραίτηση του κ.Καραμανλή, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν και οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ.