Πάτρα: Δριμύ κατηγορώ για Πυρασφάλεια και Προσεισμικό έλεγχο σχολείων της Πάτρας – Έπεσε η «Μάσκα της Υποκρισίας»

Την Παρασκευή μια παρέα νέων παιδιών με ένα Ι.Χ., πήραν το δρόμο για να έρθουν στο Καρναβάλι της Πάτρας για να διασκεδάσουν.
Στα διόδια του Κιάτου, η τροχαία σε έλεγχο που πραγματοποίησε ζήτησε από τον οδηγό, να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα που η νομοθεσία απαιτεί για την νόμιμη κίνηση του αυτοκινήτου.
Ο οδηγός, ενήλικας και 23 ετών, προσκόμισε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα εκτός του Διπλώματος οδήγησης.
Η τροχαία έθεσε σε ακινησία το όχημα και δεν τους επέτρεψε να έρθουν στην Πάτρα.
Και το ερώτημα που γεννάται σε όλους μας.
Έπραξε σωστά η τροχαία ή όχι;
Αφού ο οδηγός ήταν ενήλικας και δήλωνε γνώστης οδήγησης, γιατί δεν του επιτράπηκε η κάθοδος στην Πάτρα;
Στα παραπάνω αμείλικτα ερωτήματα πιστεύω ότι όλοι μα όλοι, θα δηλώσουμε ότι κακός οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και καλός έπραξε η τροχαία.
Άραγε τι θα έλεγε η Δημοτική Αρχή Πελετίδη για το παραπάνω γεγονός;
Θα επικαλείτο ότι το Κράτος, κακός δεν επέτρεψε στην νεανική παρέα να έρθει στην Πάτρα για να διασκεδάσει στο Καρναβάλι, καθώς θα χάσουν οικονομικά και οι τοπικοί επαγγελματίες, αλλά και την αδικία του υφιστάμενου νόμου;
Πιστεύω πως θα σιωπούσε.
Δυστυχώς όμως σε μια ανάλογη παρανομία της, την απαιτούμενη έκδοση των Πιστοποιητικών Πυρασφάλειας για τα σχολεία της Πάτρας, είχε το Θράσος να καταγγείλει όσους πράττουν το αυτονόητο, δηλαδή να τους ελέγξουν για την εγκληματική αδιαφορία που επιδεικνύουν παρόλο που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Κράτος χρόνια τώρα.
Επικαλείται ότι συκοφαντείται η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Υποκρισίας της Πάτρας από τις παραπάνω παρεμβάσεις.
Άραγε σε άλλους Δήμους που κάνει αντίστοιχες παρεμβάσεις η παράταξη του Κ.Κ.Ε. (Λαϊκή Συσπείρωση) που βρίσκεται στην αντιπολίτευση ή καταθέτει ερωτήσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το Κομμουνιστικό Κόμμα, ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ.
Άραγε οι νόμοι που αφορούν την ασφάλεια των σχολείων και την εκπαιδευτική κοινότητα, θα πρέπει να εφαρμόζονται ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Τα χρήματα που δίνει η πολιτεία Άμεσα ή Έμμεσα μέσω προγραμμάτων και για συγκεκριμένους σκοπούς, θα πρέπει να αξιοποιούνται ή να παραμένουν αναξιοποίητα;
Κύριοι της Μαιζώνος,
Επικαλείστε ότι απαιτούνται 10 εκατομμύρια ευρώ για την Πυρασφάλεια στα σχολεία.
Άραγε σύμφωνα με ποια μελέτη επικαλείστε το παραπάνω ποσό;
Γιατί δεν το ζητήσατε να ενταχθεί το παραπάνω ποσό στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, όπου προέβλεπε μελέτη και εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων Πυρασφάλειας στα σχολεία;
Όμως βγήκαν οι ΜΑΣΚΕΣ της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ με το τέλος του καρναβαλιού.
Αποκαλύπτεται το ψέμα της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη.
Όποιος ανατρέξει στο προσωπικό fb του αρμόδιου Αντιδημάρχου Παιδείας θα διαβάσει κατά λέξη και το εξής: «Δεύτερο: Ο Δήμος Πατρέων έγκαιρα υπέβαλε πρόταση στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ για την εκπόνηση εναρμονισμένων με το νέο κανονισμό τεχνικών μελετών πυρασφάλειας, που αποτελούν προϋπόθεση για την έκδοση του επίμαχου πιστοποιητικού».
Όμως για το παραπάνω πρόγραμμα ο Δήμος Πατρέων ζήτησε σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 745/23.12.2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ποσό των 915.120,00€ και Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών 906.440,00€ στις 11 Ιανουαρίου 2020.
Τρία χρόνια όμως εγκληματική αδιαφορία για την υλοποίησης των απαιτούμενων μελετών από την Δημοτική Αρχή, αλλά και Σιωπή από την Εκπαιδευτική κοινότητα για την Πυρασφάλεια.
Άραγε Γιατί;
Σήμερα και μετά τους πρόσφατους φονικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία, θα δώσουν και τις απαιτούμενες απαντήσεις γιατί έχουν κωλυσιεργήσει και για τον πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο για τα σχολεία, όταν έχουν εγκριθεί και έχουν λάβει το ποσό των 232.862,45€ από το Υπουργείο Εσωτερικών από τις 22/10/2021;
Μήπως η περιοχή μας δεν βρίσκεται σε σεισμογενή περιοχή και δεν απαιτείται η άμεση υλοποίηση του προγράμματος;

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Συνδικαλιστής ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ,
Μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ,
Εκπρόσωπός της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ».