(Φωτο)-Αίγιο: Το 1ο Λύκειο πραγματοποίησε ταξίδι στην Σλοβακία

Στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+, με τίτλο «Visual Aids to make Learning Teaching easier», το 1ο Λύκειο Αιγίου πραγματοποίησε ταξίδι στην πόλη Presov της Σλοβακίας, μαζί με 5 άλλα σχολεία από Τσεχία, Σλοβακία, Γαλλία, Βουλγαρία και Σουηδία.
Σκοπός ήταν η δημιουργία εκπαιδευτικών βίντεο από τους μαθητές, για επίκαιρα τεχνικά θέματα, με  την ομάδα του 1ου ΓΕΛ να αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς, Σπυρίδων Ποταμίτη – Νικόλαο Διαμαντόπουλο, και τους μαθητές, Μαρία Γιοβά, Ευθυμία Κολοκυθά, Δήμητρα Θεοδοσιάδη, Βασιλική – Ελένη Βαΐτσα και Γεώργιο Σούλα.
Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν με Παιχνίδι Γνώσεων Kahoot, ακολούθησε ξενάγηση και μάθημα της τοπικής γλώσσας, στη συνέχεια προβλήθηκαν βίντεο των χωρών με δράσεις στο Αίγιου καθώς και εκπαιδευτικών βίντεο. Ακόμη, παρουσίαση παραδοσιακών Σλοβάκικων χορών και βόλτα στην πόλη. Τις επόμενες ημέρες τα παιδιά αντάλλαξαν πρακτική εμπειρία για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στους αισθητήρες απόστασης και θερμοκρασίας, τους περιστροφικούς κωδικοποιητές και τα πνευματικά συστήματα. Πραγματοποιήθηκε και περιήγηση στα εντυπωσιακά σπήλαια Belianska, επίσκεψη στα όρη High Tatras και έκλεισε με πάρτι αποχαιρετισμού και αξιολογήσεις των video.Μετά η αντιπροσωπεία μετέβη στην Βουδαπέστη, περιηγήθηκε και διανυκτέρευσε.
Η επίσκεψη αποτυπώνεται από τους συμμετέχοντες «Από τις καλύτερες αναμνήσεις. Ένιωσα ότι όντως εκμεταλλεύτηκα το κάθε λεπτό. Διαμονή, μέρη, φαγητό, παρέα και εργασίες, ήταν εξαιρετικά. Δημιουργήσαμε νέες σχέσεις με τους μαθητές άλλων χωρών».
Η τελευταία συνάντηση του προγράμματος θα γίνει στην Τσεχία 19-25 Μαρτίου