Πάτρα: «Οι ΣΦήγΚΕΣ στις σκάλες» στο Καρναβάλι

 

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού, την Τετάρτη 22 και τη Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 20.30 στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου, το κεντρικό στοιχείο που συνδέει την Άνω με την Κάτω Πόλη η εκλεκτή ομάδα ΣΦήγΚΕΣ παρουσιάζει το καρναβαλικό μουσικοχορευτικό υπερθέαμα με τίτλο «Οι ΣΦήγΚΕΣ στις σκάλες». Και αναμένεται για άλλη μια φορά να μας κεντρίσουν με τον ανεπανάληπτο καρναβαλικό τους τρόπο.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με την υποστήριξη της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Πρόκειται για μια ολοκαίνουρια παράσταση της δραστήρια ομάδας με τη σκηνοθετική σφραγίδα και επιλογή των σκετς της Βικτωρίας Αγγελοπούλου.

Η παράσταση αποτελείται από 10 μουσικοχορευτικά σκετς, αποσπάσματα του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου. Τα κείμενα ανάμεσα στα σκετς είναι γραμμένα από τον Τζίμη Πολίτη, ο οποίος θα είναι και ο παρουσιαστής της βραδιάς μαζί με την Κατερίνα Τσουκαλά.

Συμμετέχουν 30 άτομα, μεταξύ των οποίων οι «ΣΦήγΚΕΣ», φίλοι του Καρναβαλιού και ομάδα κρουστών που διευθύνει ο Νίκος Φορλίδας.

Διεύθυνση παραγωγής: Τζίμης Πολίτης

Διδασκαλία των χορευτικών: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Ήχος και ηχητικές εγγραφές: Διονύσης Μπάστας

Φωτισμός: Κωνσταντίνος Πήττας, τον οποίο οι ΣΦήγΚΕΣ ευχαριστούν για τη διάθεση του χώρου «Frida» που θα φιλοξενήσει τα καμαρίνια της παράστασης.

Οι ΣΦήγΚΕΣ για να μας κεντρίσουν όπως πρέπει να έχουν τον χώρο τους. Έτσι παρακαλούνται οι περαστικοί να μην χρησιμοποιούν τις σκάλες της Γεροκωστοπούλου για τη διέλευσή τους κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περσινής εκδήλωσης, όλα τα βλέμματα φέτος στρέφονται εκ νέου στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου για μια μοναδική νέα καρναβαλική, μουσικοθεατρική εμπειρία.