Πάτρα: Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών σε σύσκεψη

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, μπροστά στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, καλεί σε σύσκεψη τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων, τους πολιτιστικούς συλλόγους αλλά και όλους τους φορείς της πόλης μας να οργανώσουμε τις κοινές αγωνιστικές δράσης με κορύφωση το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μάρτη 2023, στις 6.30μμ έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 6.30μμ, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στον 3ο όροφο. Ενώ θα συζητηθεί η οργάνωση κοινών αγωνιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων ενάντια στην εκμετάλλευση και κάθε μορφή βίας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες της βιοπάλης
Με σύνθημά μας: «Ανυποχώρητα παλεύουμε για τη γυναικεία ισοτιμία, ενάντια στη βία της εκμετάλλευσης, της εμπορευματοποίησης της ζωής μας, του πολέμου που σπέρνουν ΕΕ, ΝΑΤΟ και κυβερνήσεις» αναπτύσσουμε διεκδικητικές δράσεις.
 Εντείνουμε το μέτωπο υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων των γυναικών προβάλλοντας τις διεκδικήσεις για σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο και Συλλογικές Συμβάσεις, με αξιοπρεπείς μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας, με κατοχυρωμένη Κυριακάτικη αργία. Για μέτρα ουσιαστικής προστασίας της μητρότητας, του γυναικείου οργανισμού στο χώρο εργασίας. Φωτίζουμε την ανάγκη κατάργησης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Συγκρουόμαστε με τους αντεργατικούς νόμους και τις επιπτώσεις τους στις γυναίκες.
 Προβάλλουμε τις διεκδικήσεις μας για σύγχρονες, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για την Υγεία και την Πρόνοια, για την προστασία των γυναικών, των παιδιών και της οικογένειας από την πολύμορφη βία.
 Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια σ’ αυτούς που σπέρνουν τον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτόν μέσω της συμμετοχής της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς γιατί αποτελεί μονόδρομο για την υπόθεση της γυναικείας ισοτιμίας
Οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της ζωής και των αναγκών μας, ενάντια στην πολιτική που γεννά και την τρέφει.
Με τη δράση και τις πρωτοβουλίες μας το επόμενο διάστημα να σηματοδοτήσουμε στις γυναίκες ότι η αποφασιστική κινητοποίηση όλων μας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της ζωής και των αναγκών μας για να διεκδικήσουμε όλα όσα είναι σήμερα αναγκαία, αποτελεί τη μόνη ασπίδα προστασίας για μας και τα παιδιά μας