Πάτρα: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη Πισπιρίγκου – Ο Αλέξης Κούγιας ετοιμάζει… εκπλήξεις στον Μάνο Δασκαλάκη

Ο Μάνος Δασκαλάκης θα σταθεί σήμερα Τετάρτη 15/02/2023 απέναντι στον Αλέξη Κούγια, έχοντας και πάλι γυρίσει την πλάτη του στην εν διαστάσει σύζυγό του, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο δικηγόρος της κατηγορουμένης, για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας, αναμένεται να προσπαθήσει να «αποδομήσει» τα όσα υποστηρίζει ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, αφού ο Μ. Δασκαλάκης θα είναι και πάλι μόνος στο δικαστήριο. Οι γονείς του, αν και του συμπαραστέκονται και είναι στο πλευρό του σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη φάση της ζωής του, έχουν επιλέξει να βρίσκονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Μάνος Δασκαλάκης στην κατάθεσή του έχει περιγράψει άγνωστα περιστατικά, όπως αυτό του διαζυγίου λίγο πριν εισαχθεί η Τζωρτζίνα σε νοσοκομείο της Πάτρας.
Ο πατρινός δικηγόρος του, Δημήτρης Καράμπελας, δηλώνει πως ο 32χρονος ήταν ξεκάθαρος και φυσικά δεν έχει το παραμικρό να αποκρύψει, είπε όσα έχει πει και στις τρεις καταθέσεις που προδικαστικά έχει δώσει.

Ο έτερος συνήγορος του 32χρονου, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, δηλώνει: «Ο πελάτης μου φυσικά θα απαντήσει στον κ. Κούγια στα πάντα, όσον αφορά στα πραγματικά περιστατικά που συγκροτούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία. Πράγματι, σε ένα βαθμό δεν είναι ο ουσιώδης μάρτυρας, γιατί δεν ξέρει να πει κάτι για το τι έγινε μέσα στα νοσοκομεία. Φυσικά και είναι ουσιώδης μάρτυρας όσον αφορά στη σχέση του με την κατηγορούμενη, η οποία πιθανότατα σε έναν μεγάλο βαθμό έπαιξε ρόλο για τις εξελίξεις που υπήρχαν με τα παιδιά».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Μάνος Δασκαλάκης «δεν αναμένεται να αλλάξει η στάση του.

«Η κεταμίνη δεν χορηγήθηκε από την κατηγορουμένη, ούτε ήταν η ποσότητα θανατηφόρα. Το παιδί πέθανε ή από παθολογικά αίτια ή από λάθος γιατρών» θα πει και σήμερα ο Αλέξης Κούγιας στον Μάνο Δασκαλάκη. «Επεξεργαστήκαμε όλες τις εκδοχές των καταθέσεων Δασκαλάκη κι έχουμε άλλα στοιχεία, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αρχικές δηλώσεις, αλλά και να αντιμετωπίσουμε τις μετέπειτα. Μετά την προ ημερών ακροαματική διαδικασία – που είπε εντελώς καινούργια πράγματα -, έχουμε και γι’ αυτή την εκδοχή κάποια στοιχεία τα οποία πραγματικά θα εκπλήξουν το δικαστήριο. Γιατί τότε θα καταλάβουν όλοι ότι ήταν ολέθριο σφάλμα του κ.Δασκαλάκη έναντι της κατηγορουμένης να παραστεί προς υποστήριξη της κατηγορίας», δηλώνει ο Αλέξης Κούγιας, που επιμένει να υποβαθμίζει την κατάθεση, αναφέροντας πως «δεν αποτελεί ουσιώδη μάρτυρα»!