Η Γη της Ελιάς: Ο Αλέξης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Η στιγμή που θα αποκαλυφθούν όλα τα εγκλήματα του Αλέξη, γιου της Μαργαρίτας, στην γη της ελιάς, πλησιάζει. Ο Αλέξης θα βρεθεί επιτέλους αντιμέτωπος με τις συνέπειες των αποτρόπαιων πράξεων του.

Η Μαργαρίτα, η μάνα του που ακόμα τον στηρίζει σαν βράχος, από τη στιγμή που θα βιώσει και η ίδια την βίαιη συμπεριφορά του γιου της, αρχίζει και προβληματίζεται και φέρνει στη μνήμη της εικόνες από το παρελθόν.

Στη μνήμη της έρχονται και τα λόγια της Μυρτάλης, η οποία σε μια μεταξύ τους συνάντηση, που θα δούμε στη συνέχεια, αμφισβητεί την ευαισθησία του γιου της.  «Κυρία Μαργαρίτα θα μου επιτρέψετε αλλά δεν έχετε ιδέα ποιος πραγματικά είναι ο γιος σας», θα της πει.

Η Μαργαρίτα αρχίζει και βάζει με το μυαλό της διάφορα. Το βίαιο πρόσωπο του γιου της, την ανησυχεί όλο και περισσότερο. Στα αυτιά της ηχούν τα λόγια του Αλέξη: «Θα σε σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια».

Ο χρόνος θα δείξει πως η Μαργαρίτα θα αντιδράσει στη νέα αυτή αντίδραση του Αλέξη. Οι πληροφορίες λένε ότι θα δούμε τη Μαργαρίτα να οδηγεί το ίδιο της το παιδί στη… τιμωρία, στην γη της ελιάς.