Πάτρα: Κινητοποιήσεις των Καλλιτεχνών από τον Σύλλογο Γονέων Μουσικού Σχολείου – Ενάντια στην κυβερνητική πολιτική

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το ΠΔ 85. Να σταματήσει ο εξευτελισμός της Τέχνης και των Καλλιτεχνών.
Ο Σύλλογός μας, με αγωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις που διαδραματίζονται μετά την υπογραφή από την Κυβέρνηση του ΠΔ 85 που υποβαθμίζει τις Καλλιτεχνικές Σπουδές και τα πτυχία των Καλλιτεχνών.
Ζητάμε την άμεση ανάκληση του Π.Δ. 85/2022 και στηρίζει τις κινητοποιήσεις στο χώρο των παραστατικών τεχνών.
Είναι φανερό ότι το πολιτειακό σύστημα απαξιώνει το ρόλο του καλλιτέχνη, τη σημασία του πολιτισμού και της τέχνης γενικότερα, αφού εξισώνει τις εξειδικευμένες σπουδές του ΥΠΠΟΑ με το απολυτήριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος έχουν αποδείξει την αξία τους διαχρονικά αφού παρέχουν άρτια μόρφωση καλλιτεχνών και λειτουργών της Ελληνικής σκηνής. Αν ζούσαν σήμερα ο Δημήτρης Χορν και η Μελίνα Μερκούρη θα ήταν απόφοιτοι Λυκείου;
Οι απόφοιτοι των Ωδείων και των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού οι οποίοι ακολουθούν ένα πολυετές και πολυδάπανο κύκλο σπουδών (η διδακτέα ύλη του οποίου έχει αυστηρά οριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού) αποκτούν ένα δίπλωμα –απολυτήριο χάνοντας έτσι κάθε εργασιακό δικαίωμα.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πάτρας μάχεται σε πανελλήνιο επίπεδο με την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων για να αναγνωριστούν τα απολυτήρια των παιδιών μας ως καλλιτεχνικές σπουδές και ως απάντηση παίρνουμε το προεδρικό διάταγμα 85/2022!
Η τέχνη είναι πλούτος της κάθε χώρας και με αυτό το προεδρικό διάταγμα η Ελλάδα πτωχεύει.
Καμία υποβάθμιση στις σπουδές και στην εργασία των καλλιτεχνών
Για το ΔΣ
Αργύρης Αργυράτος, Πρόεδρος
Μάνια Ασημακοπούλου, Γραμματέας