Αιγιάλεια: Στα χέρια αστυνομικών οι δράστες 13 διαρρήξεων – Σε βάρος των δυο «ποντικών» σχηματίστηκε δικογραφία

Ήταν… γρουσούζικη η 13η διάρρηξη που επιχείρησαν ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι τρύπωσαν στην αυλή ενός σπιτιού στην περιοχή Φτέρη της Αιγιαλείας, τα ξημερώματα της Δευτέρας, χωρίς ωστόσο προλάβουν να κλέψουν κάτι γιατί έγιναν αντιληπτοί και διέφυγαν με ένα όχημα για να συλληφθούν λίγες ώρες μετά.

Μετά την καταγγελία του ιδιοκτήτη, ξεκίνησαν αναζητήσεις από αστυνομικούς της Ασφαλείας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι, το ίδιο πρωί, εντόπισαν τους δράστες να κινούνται σε περιοχή της Αιγιαλείας και τους συνέλαβαν. Σε έρευνα που διενήργησαν στο όχημα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν διάφορα εργαλεία, μία μπαταρία οχήματος, μία αεροτομή και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ.

Από την προανάκριση που ακολούθησε, προέκυψε ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες διέπραξαν ακόμη εννέα διαρρήξεις και τρεις απόπειρες σε σπίτια περιοχών της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων, από τα οποία άρπαξαν τρόφιμα, καύσιμα, ελαιόλαδο και μεταλλικά αντικείμενα συνολικής αξίας 7.260 ευρώ. Στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλεμμένες ζάντες και λάστιχα που αποδόθηκαν στον κάτοχό τους.

Σε βάρος των δυο «ποντικών» σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν.