Πάτρα: Στον ανακριτή οι 6 ληστές-αντιεξουσιαστές -Ελεύθερη η γυναίκα που συνελήφθη

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ανήκουν στον αντεξουσιαστικό  χώρο και για δύο τουλάχιστον χρόνια έκαναν ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά ενώ υπενθυμίζεται πως στις έρευνες των αστυνομικών βρέθηκε και εκρηκτικός μηχανισμός.

Ανάμεσά στους κατηγορούμενους βρίσκεται ο γιος του «Στέλιου» της 17Ν.

Οι συλληφθέντες ήταν συνολικά 7. Χθες το μεσημέρι απολογήθηκε η 24χρονη φοιτήτρια η οποία αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Να θυμίσουμε  πως κατά την μεταγωγή τους , στις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής, στα δικαστήρια αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί στον πεζόδρομο της Κανάρη, στην πίσω πλευρά του Δικαστικού Μεγάρου, και είχαν αποκλείσει τον χώρο. Ενώ συγγενείς των κρατουμένων , μεταξύ των οποίων και ο “Στέλιος” της 17 Νοέμβρη ( ο γιός του είναι μεταξύ των συλληφθέντων), είχαν μεταβεί στα Δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται πως στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και ποσότητα εκρηκτικής ύλης και για τον λόγο αυτό στις έρευνες, που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, μετέχουν και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει προκύψει ότι έχουν διαπράξει επτά  ληστείες, τρεις σε καταστήματα τραπεζών, τρεις σε υποκαταστήματα ΕΛ.ΤΑ και μία σε κατάστημα Super Market, δέκα  κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών και μια διάρρηξη σε σπίτι.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μόνη γυναίκα μεταξύ των «7»
Η μοναδική γυναίκα της ομάδας των «7» κατηγορουμένων, η 24χρονη από το Αγρίνιο, που κατηγορείται για παραβάσεις ναρκωτικών και κατοχής όπλων, μετά τη χθεσινή απολογία της, όπως έγραψε το pelop.gr, αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Πρόκειται, για την αδελφή ενός εκ των συλληφθέντων και φοιτήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τι ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης των συλληφθέντων στην Πάτρα
Για ασάφειες και αοριστίες στη δικογραφία έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης της, Χρήστος Τσιμπούκης: «Σε ότι αφορά την εντολέα μου, εντόπισα πολλές ασάφειες και αοριστίες και ως προς τις μαρτυρικές καταθέσεις των αστυνομικών και σε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο της δικογραφίας, από τις οποίες ελλείψεις ενισχύεται ο αρχικά προβληθείς αρνητικός συσχετισμός της εντολέως μου με την υπόθεση. Από την προανάκριση έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που τις αποδίδονται».

Ο δικηγόρος παράλληλα προσέθεσε: «Στο σπίτι του αδελφού της βρέθηκαν κάποια αντικείμενα που κατασχέθηκαν ως πειστήρια για τις πράξεις που αποδίδονται. Είναι μια δικογραφία επί της οποίας ασκήθηκαν βαρύτατες διώξεις για όλους τους κατηγορούμενους, οι οποίες επισείουν και επαπειλούμενες βαρύτατες ποινές καθείρξεως»