Πάτρα: Ο Δήμος και το ΚΚΕ καταγγέλλουν απόπειρα του ΔΕΔΔΗΕ να κόψει το ρεύμα – Στο ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης»

Καταγγέλλουμε στο λαό την απόπειρα του ΔΕΔΔΗΕ να κόψει το ρεύμα στο ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης» της Πάτρας.
Πρόκειται για απαράδεκτη και απάνθρωπη απόφαση.
Ο ΔΕΔΔΗΕ, για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών της ενέργειας που κερδίζουν δισεκατομμύρια, έδωσε, αδίστακτα, ξεδιάντροπα και στυγνά, εντολή διακοπής του ρεύματος σε ένα ίδρυμα που φιλοξενεί δεκάδες παιδιά με βαριές αναπηρίες, επιτελώντας, επί δεκαετίες, σημαντικό κοινωνικό έργο!
Η Δημοτική Αρχή θα αντιταχθεί και δεν θα επιτρέψει διακοπές ρεύματος σε κοινωνικές δομές, σε σχολεία, σε παιδικούς σταθμούς, σε λαϊκά σπίτια.
Θα παλέψει μαζί με το λαό και τους φορείς του για να σταματήσουν, εδώ και τώρα, την απάνθρωπη αντιλαϊκή πολιτική των διακοπών ρεύματος.
Άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Κυβέρνηση να χρηματοδοτήσουν το ίδρυμα, για την κάλυψη όλων των αναγκών των παιδιών και των εργαζομένων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ “ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ”!
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ!

Το Σάββατο 21 Γενάρη, συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ βρέθηκε στην “Κιβωτό της Αγάπης” για να κόψει το ρεύμα σε μια δομή που φιλοξενεί 70 παιδιά με βαριά αναπηρία (εγκεφαλική παράλυση, τετραπληγία κλπ) και μάλιστα όταν πέντε από αυτά λαμβάνουν οξυγόνο με μηχανική υποστήριξη.
Η άμεση αντίδραση και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων έβαλε φρένο στην προσπάθεια του συνεργείου να κόψει το ρεύμα και να αφήσει στο σκοτάδι το Ίδρυμα. Απότελεί πρόκληση η δήλωση του συνεργείου πως θα επιστρέψει για να προχωρήσει με τη διακοπή!
Είναι απαράδεκτη η στάση του ΔΕΔΔΗΕ που προχωρά σε διακοπές ρεύματος ανθρώπων με αναπηρία, σε χρόνια πάσχοντες, ακόμα και σχολεία. Το Δεκέμβρη ένας καρκινοπαθείς πέθανε με κομμένο ρεύμα στην πόλη μας, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα το ρεύμα κόπηκε σε σχολείο της Άρτας, την ίδια ώρα που οι επιχειρηματίες της ενέργειας κερδίζουν δις ευρώ.
Το υπουργείο Εργασίας έχει σταματήσει να χρηματοδοτεί το ίδρυμα, θέτοντας σε κίνδυνο τη συνολική λειτουργία του. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων για την κατάσταση που επικρατεί στα ιδρύματα για τα παιδιά με βαριά αναπηρία, για την συνεχή υποχρηματοδότηση και την απαξίωση, που οδηγούν σε λουκέτο τις περισσότερες φορές. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της Περιφέρειακής Αρχής Φαρμάκη (ΝΔ) που κλείνει τα αυτιά της στις εκκλήσεις του Ιδρύματος και του Σωματείου των Εργαζομένων.
Τα νοσήλια του ΕΟΠΠΥ των τροφίμων του Ιδρύματος και οι δωρεές δεν επαρκούν για να καλύψουν τα έξοδα, αφού από αυτά καλύπτεται η μισθοδοσία των 52 εργαζομένων, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η σίτισή των τροφίμων.
Απαιτούμε
• Να μην προχωρήσει καμία διακοπή ρεύματος στην “Κιβωτό της Αγάπης”
• Να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών του Ιδρύματος από το Υπουργείο και την Περιφέρεια και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία του ιδρύματος.
Εδώ και τώρα συμπόρευση με το ΚΚΕ για να δυναμώσει ο αγώνας και η διεκδίκηση για τα προβλήματα των Ατόμων Με Αναπηρία και των εργαζομένων σε αυτές τις δομές, για την ανάπτυξη δικτύου κρατικών δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών (για την πρόληψη, την στήριξη των παιδιών με βαριά αναπηρία και των οικογενειών τους με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων χωρίς επιχειρηματική δράση και εμπλοκή ΜΚΟ), για την ενίσχυση στις υπάρχουσες δημόσιες δομές διαμονής και υποστήριξης.
Αυτές οι δομές πρέπει να λειτουργούν με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα για την ολόπλευρη ανάπτυξη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία σε διασύνδεση με ένα ευρύ δίκτυο κέντρων ψυχικής υγείας, με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα!
Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, με ισχυρό ΚΚΕ!