Αχαΐα: Επεισοδιακή σύλληψη διαρρηκτών – Είχαν “ρημάξει” Αιγιάλεια και Κορινθία

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, σε περιοχή της Αιγιαλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, τρεις ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, χθες το πρωί, εντόπισαν τους συλληφθέντες να κινούνται με όχημα, σε περιοχή της Αιγιαλείας και επιχείρησαν να το ακινητοποιήσουν για έλεγχο.

Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενεργώντας ελιγμούς και ύστερα από καταδίωξη, ακινητοποιήθηκε το όχημα και συνελήφθησαν οι τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψη τους.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα ζευγάρι κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτου, μια χρυσή αλυσίδα, δυο ρολόγια, ένα ψηφιακό δέκτη, μια τηλεόραση, ένα κινητό τηλέφωνο, (38) ευρώ, ένα σκούφο, ένα καπέλο, δυο ζευγάρια γάντια, δυο φορητούς πομποδέκτες, δυο κατσαβίδια, έγγραφα και προϊόντα.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, προέκυψε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι τις τελευταίες περίπου είκοσι ημέρες, διέπραξαν συνολικά δεκαέξι κλοπές, σε οικίες, οχήματα καθώς και πινακίδες οχημάτων, σε περιοχές της Αιγιαλείας και της Κορινθίας, κατά τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα, τρεις τραπεζικές κάρτες, τηλεόραση και έγγραφα, συνολικής αξίας 7.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο τέλεσης διάπραξης των κλοπών.