Πάτρα: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την τελετή έναρξης του Καρναβαλιού το Σάββατο – Tι καιρό θα έχει

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας η επίσημη τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού.

Οι φετινές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Τρίτη 17 Ιανουαρίου με τις παραδοσιακές περιοδείες του μουσικού άρματος και του τελάλη που συνεχίζει και σήμερα το δρομολόγιο στο κέντρο της πόλης αλλά και τις συνοικίες.

Το μεσημέρι της 21ης Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δημαρχείο, ενώ το μεγάλο ραντεβού των καρναβαλιστών θα δοθεί το βράδυ με την επίσημη τελετή έναρξης.

Στο πλαίσιο αυτό, η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου, «Καρναβάλι Πάτρας», έχει ετοιμάσει, όπως ανακοινώθηκε, «μια ξεχωριστή βραδιά με πολλά δρώμενα και εκπλήξεις, δίνοντας πρωταρχική και κεντρική θέση στην αναγέννηση, που θα είναι και το μήνυμα της μεγάλης αυτής γιορτής».

Καιρός:

Για το διάστημα 18-19/1:

Κατά τόπους και κατά περιόδους συννεφιασμένος καιρός χωρίς όμως κάποια αξιόλογα φαινόμενα και πιθανότητα μόνο για τοπικά λάσπο-ψιχαλίσματα.

Επικράτηση νότιων-νοτιοδυτικών ανέμων που κατά περιόδους θα φθάνουν τα 6-7bf και μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Υψηλές ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες με τις τελευταίες να φθάνουν έως και τους 19-20°C.

Από τις 20/1 και μετέπειτα:

Επικράτηση βροχερού καιρού με κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρές βροχοπτώσεις.

Εκδήλωση χιονοπτώσεων σε υψόμετρα κατά βάση άνω των 900-1000 μέτρων.

Πτώση του υδραργύρου σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα με μέγιστες της τάξης των 12-13°C και ελάχιστες μεταξύ 6-8°C.

Φαίνεται το σκηνικό αυτό να διατηρείται περίπου για 5-6 ημέρες έως δηλαδή και τις 24-25/1, με διαδοχικά κύματα βροχοπτώσεων αλλά και φυσικά με διαστήματα βελτιωμένου καιρού ενδιαμέσως.

Χαρακτηριστικό το παρακάτω διάγραμμα για την πόλη της Πάτρας, όπου φαίνεται ένας μεγάλος αριθμός προγνωστικών σεναρίων συνηγορούν στην παραπάνω εξέλιξη.