Πάτρα: «Κοιμώμενος Χαλεπάς… ο σαλός άγιος» στο θέατρο act

«Κοιμώμενος Χαλεπάς… ο σαλός άγιος»

 στο θέατρο act

για μια επιπλέον παράσταση

 

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 στις 21.30

στο Θέατρο act, Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα

 

Η παράσταση «Κοιμώμενος Χαλεπάς… ο σάλος άγιος», του Άγγελου Ανδρεοπούλου, σε σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Λιακόπουλου, επανέρχεται στο θέατρο act, για μια μοναδική παράσταση το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 στις 21.30.

 

Το θεατρικό έργο του πατρινού συγγραφέα πραγματοποίησε στο θέατρο act τρεις πολύ επιτυχημένες sold out παραστάσεις, σε μια κατάμεστη αίθουσα, συγκινώντας τους θεατές, οι οποίοι στο τέλος κάθε παράστασης ξεσπούσαν σε δυνατά χειροκροτήματα. Η παράσταση έχει δεχτεί υμνητικά σχόλια τόσο από το κοινό, όσο και από κριτικούς που την έχουν παρακολουθήσει έως τώρα.

 

Ακολουθούν κάποια αποσπάσματα από κριτικές

 

«Με ξετρέλανε αυτός ο μονόλογος, με ξετρέλανε τούτη η παράσταση»

Κώστας Κούλης noizy.gr

 

«Το κείμενο αυτό αποτελεί μία γροθιά στο κοινωνικό κατεστημένο»

Ελένη Αναγνωστοπούλου fractalart.gr

 

«Η τραγική ζωή του μεγάλου καλλιτέχνη περνάει ολόκληρη μέσα από τη δυνατή ερμηνεία του Γιώργη Kοντοπόδη και μας καθηλώνει»

Λένα Σάββα θέατρο.gr

 

«Ένα ανατριχιαστικό όλον που σε κερδίζει επάξια, προσφέρει εντάσεις ποικίλες υφές και ρεαλιστικό σπαραγμό»

Τζένη Κουκίδου koukidaki.gr

 

«Η παράσταση είναι ένας από αυτούς τους μονολόγους που βγαίνεις από την αίθουσα και ψάχνεις δροσερό αέρα να σε χτυπήσει στο πρόσωπο»

Θοδωρής Κ sinwebradio.com

 

«Ο λόγος ρέει τα συναισθήματα ρέουν φαίνεται η ψυχή αυτό μου έμεινε από το έργο δεν μιλάω απλά για τη ζωή του Γιαννούλη Χαλεπά μιλά για την ψυχή του και αυτό παίρνει το κοινό φεύγοντας»

iart.gr

 

Το έργο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, πραγματεύεται την ζωή του Έλληνα καλλιτέχνη, ξεκινώντας ενώ είναι εσώκλειστος στο ψυχιατρείο της Κέρκυρας και μέσα από τα διαρκή ταξίδια του μυαλού του, βλέπουμε όλη του τη ζωή, την ευλογημένη Τήνο, την αυταρχική μητέρα και τον «τυπικό»  πατέρα, τα αδέρφια… τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, μα πιο πολύ… την έμπνευση, την μανία δημιουργίας… για να φτάσουμε μέχρι τα σημαντικά έργα του, τα όνειρα, τους εφιάλτες του… και να καταλήξουμε στο τελικό ερώτημα…

…τι αξίζει άραγε περισσότερο, να είσαι τρελός ( σαλός ) και ευφυής ή φυσιολογικός και απλά… άνθρωπος ;

Μέσα από το δωμάτιο του Γιαννούλη Χαλεπά στο ψυχιατρείο, ταξιδεύουμε σε όλη του την ζωή και τους σημαντικούς σταθμούς της.

Παραταύτα το έργο δεν αποτελεί μια αποτύπωση ζωής – βιογραφία , αλλά μια εις βάθος ανάλυση της ψυχοσύνθεσης, του σχιζοφρενώς ευφυούς αυτού καλλιτέχνη ή ίσως…και της ψυχοσύνθεσης κάθε ευφυούς καλλιτέχνη… (Φλέρυ Νταντωνάκη… Βικέντιος Βαν Γκόνγκ… Γεώργιος Βιζυηνός..) η πορεία ενός καλλιτέχνη προς την αγιότητα…

Μέσα σε έναν αφαιρετικό σκηνικό χώρο , περνάμε 80 λεπτά αντικρύζοντας όλα τα ”θα μπορούσε ” της πορείας του Γιαννούλη Χαλεπά… αν…επέλεγε να είναι φυσιολογικός. Την μανία και ανάγκη δημιουργίας, την άνοδο, το κατρακύλισμα στην σχιζοφρένεια και την αναπόφευκτη αποδοκιμασία του κόσμο προς το πρόσωπο ενός ”σαλού”, για να καταλήξουμε… που άλλού…στην εξύψωση! Την ανάσταση… την αναγέννηση!

Ένας άνθρωπος που απ’ τα όρια του ” τετέλεσται ” κατέληγει, την ώρα που πρέπει στο…΄΄άρχεται…ξεκινάει ΄΄. 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 

ΘΕΑΤΡΟ ACT (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65)

26225, Πάτρα

 

ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ ΧΑΛΕΠΑΣ Ο ΣΑΛοΣ αΓΙΟΣ

του Άγγελου Ανδρεόπουλου

Σκηνοθεσία Αλέξανδρος Λιακόπουλος

Εικαστική Σύνθεση Μιχάλης Παπαδόπουλος

Φωτογραφίες Rabella Gre

Μουσική Άγγελος Ανδρεόπουλος

Στο ρόλο του Γιαννούλη Χαλεπά ο Γιώργης Κοντοπόδης

 

Σάββατο 21 Ιανουάριου στις 21 : 30

Τιμές εισιτηρίων 14 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, Α.Μ.Ε.Α., ομαδικό)

 

Προπώληση

www.ticketservices.gr

 

https://www.ticketservices.gr/event/koimomenos-xalepas-o-salos-agios-patra/?eventid=8570&showid=55069\

 

Διάρκεια παράστασης 80 λεπτά