Πάτρα: Εξελίξεις στη δίκη Πισπιρίγκου – Καλούνται μάρτυρες για νέες καταθέσεις

Παρά το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου προφυλακίσθηκε, πέραν του θανάτου της κόρης της Τζωρτζίνας και για των άλλων δύο παιδιών της Μαλένας και Ιριδας – με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας -, εν τούτοις έχει προκύψει μια άκρως ενδιαφέρουσα εξέλιξη, που φανερώνει ότι το ανακριτικό έργο για την πολύκροτη υπόθεση δεν έχει περατωθεί.
Αφότου η κατηγορούμενη κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα (125 σελίδες) στην ανακρίτρια Αθηνών, Ευγενία Τζωρτζάτου – διά του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια – ο τελευταίος επανέλαβε το αίτημα για επανάκληση ή κλήση νέων μαρτύρων, προκειμένου να φωτισθούν, πλήρως, όλες οι πτυχές του κατηγορητηρίου.
Το πολυσέλιδο υπόμνημα, προφανώς, μελετήθηκε από την ανακρίτρια, η οποία και αποφάσισε – σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης της «Π» – να καλέσει για κατάθεση, ενδεχομένως και κατ’ αντιπαράσταση, άτομα που έχουν επιστημονική σχέση με την υπόθεση.
Αξιόπιστες πηγές μας αναφέρουν ότι, εντός της εβδομάδας, πρόκειται να καταθέσει η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, που είχε διενεργήσει τη νεκροψία – νεκροτομή της Ιριδας, όπως και προτεινόμενα άτομα (Σωκράτης Τσαντίρης, Αντιγόνη Μητσέλου, Χαρά Σπηλιοπούλου, Χρ. Κραβαρίτης κ.ά.), καθώς παρίσταται ανάγκη να επεξηγηθούν λεπτομερώς επιστημονικά ευρήματα και στοιχεία που αφορούν στους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας.
Με βάση την ανωτέρω εξέλιξη, εικάζεται βάσιμα ότι θ’ απαιτηθεί χρόνος αρκετών ημερών για την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας, οπότε προβλέπεται ότι η δικογραφία θα διαβιβασθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών στις αρχές Φεβρουαρίου, για να ληφθεί η απόφαση, είτε του χρονικού προσδιορισμού της δίκης με τις υφιστάμενες κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, είτε της αρχειοθέτησης του φακέλου.