Αχαΐα: Κοινό μέτωπο Φωτήλα με την Ένωση Στρατιωτικών – Για θέματα Ενόπλων Δυνάμεων

 

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας με το Σωματείο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ) ενόψει του νέου Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που κατατέθηκε στη Βουλή «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξοθορλογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ ανέλυσε τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του εν λόγω νομοσχεδίου για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων αναφορικά με την υπογραφή της ΚΥΑ σχετικά με την νυχτερινή αποζημίωση, το συναξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), το μισθολόγιο των ΕΜΘ, την βαθμολογική εξέλιξη των αξιωματικών ΑΣΣΥ ειδκών καταστάσεων και την εφάπαξ οικονομική ενίσχυσή τους για τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην κατάργηση του άρθρου 71 όπως αυτό τοποθετήθηκε στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου και καταργήθηκε οριστικά στο προτεινόμενο σχέδιο και υπήρξε αποτέλεσμα κοινής προσπάθειας.
Από την πλευρά του ο κ. Φωτήλας συμφώνησε να προωθήσει τα αιτήματα της Ένωσης με μόνο σκοπό την εξεύρεση οριστικής λύσης βάσει του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Φωτήλας και η Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για θέματα της Ένωσης και συμφώνησαν στη κοινή διεκδίκηση αιτημάτων όπως τη σύσταση φαρμακείου για όλα τα σώματα ασφαλείας στην Πάτρα.