Ιταλία: Πέθανε στα 95 της η Τζίνα Λολομπρίτζιντα

Η Ιταλίδα ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιντα πέθανε σήμερα σε ηλικία 95 ετών, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Ήταν μεγάλη πρωταγωνίστρια του ιταλικού κινηματογράφου και μια από τις σημαντικότερες Ευρωπαίες ηθοποιούς και σύμβολο του σεξ της δεκαετίας του 1950 και του 1960.

Gina_Lollobrigida_2

H μεγάλη ντίβα του ιταλικού κινηματογράφου γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1927 στο Σουμπιάκο, ένα γραφικό χωριό στα περίχωρα της Ρώμης. Ο πατέρας της ήταν επιπλοποιός και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μετακόμισαν στη Ρώμη.

Η Λολομπρίτζιτα παρακολούθησε στο σχολείο μαθήματα ζωγραφικής και γλυπτικής, όμως η ενασχόλησή της με το μόντελινγκ και η συμμετοχή της σε καλλιστεία, τράβηξε αμέσως την προσοχή των ανθρώπων του κινηματογράφου.

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης καριέρας της, συνεργάστηκε με κορυφαίους σκηνοθέτες όπως οι Βιττόριο ντε Σίκα, Μάριο Μονιτσέλι, Πιέτρο Τζέρμι και Μάριο Σολντάτι, Ρενέ Κλαιρ και Κριστιάν-Ζακ.

Αν και η αίτια θανάτου της δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, τον περασμένο Σεπτέμβριο η ηθοποιός, γνωστή στους Ιταλούς και με το παρατσούκλι «Λόλο», πήρε εξιτήριο από την κλινική μετά από μια πτώση στο σπίτι που της .