Έκανε τα εύκολα δύσκολα…αλλά πήρε μια σημαντική νίκη ο Προμηθέας

Για την 12η αγωνιστική της Stoiximan Basket League , ο Προμηθέας επικράτησε με 74-71 του Λαυρίου στο «Δημήτριος Τόφαλος». Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Σαβιόν Φλαγκ με 18π., ενώ για τον Προμηθέα πρώτος σε πόντους ήταν ο Κοντίτ με 16 π. σημειώνοντας μάλιστα και ντάμπλ-ντάμπλ καθώς κατέβασε και 11ρ. Μάλιστα ο Προμηθέας είχε συνολικά πέντε παίκτες με διψήφια συγκομιδή, εκτός του Κοντίτ που προαναφέραμε, είχε 13π. ο Κουλμπόκα, ο Μουράτος και ο Σίμπσον, ενώ 10π. είχε ο Τόμασον. Έτσι ο Προμηθέας έχτισε ένα μικρό σερί (3-0) στους τελευταίους του αγώνες.

Στην πρώτη περίοδο ο Προμηθέας δεν μπήκε καλά, με το Λαύριο να το εκμεταλλεύεται και να πετυχαίνει γρήγορα τέσσερις πόντους. Κάπου εκεί όμως ο Προμηθέας επέστρεψε για τα καλά και πήρε τα ηνία του παιχνιδιού, με τον Βασίλη Μουράτο και τον Κουλμπόκα να κάνουν την διαφορά, και με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να βάζουν μπροστά την ομάδα τους με 26-17. Και στην δεύτερη περίοδο οι «Προμηθείς» ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο στο παιχνίδι, με το Λαύριο να προσπαθεί να ακολουθήσει τον ρυθμό της ομάδας του Γιάννη Χριστόπουλου. Παρόλα αυτά ο Προμηθέας κατάφερε να αυξήσει και άλλο την διαφορά του με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, καθώς πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 41-29.

Και στο τρίτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας ήταν σοβαρός και διαχειρίζονταν την κατάσταση και τον ρυθμό του παιχνιδιού, με το Λαύριο όμως στο τελευταίο κομμάτι της τρίτης περιόδου να πιέζει και να μειώνει την διαφορά στους έντεκα πόντους, 59-48. Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε θρίλερ, καθώς οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν για τα καλά στο παιχνίδι, και μάλιστα έριξαν την διαφορά μόλις στον ένα πόντο 72-71, με δύο εύστοχες βολές του Κόουλ 6’8 πριν το τέλος. Στην συνέχεια έγινε φάουλ στον Τόμασον και αυτός ήταν συγκεντρωμένος και έκανε το 2/2 από την γραμμή των βολών. Στην τελευταία επίθεση το Λαύριο είχε στην διάθεσή του 5’2 για να επιτεθεί, όμως ο Κόουλ αρχικά και ο Σαβιόν Φλαγκ στην συνέχεια δεν τα κατάφεραν, με τον τελευταίο μάλιστα να δέχεται και ένα μεγαλοπρεπέστατο στοπ από τον Κουλμπόκα στην προσπάθεια του να πετύχει καλάθι τριών πόντων. Έτσι ο Προμηθέας πήρε την νίκη με 74-71, και συνεχίζει το σερί των νικών (3-0).

Τα δεκάλεπτα: 26-17/ 41-29/ 59-48/ 74-71

Διαιτητές: Παπαπέτρου – Σώμος – Μαλαμάς

Του Περικλή Παπαρίζου