Πάτρα Ο Νικολόπουλος ζητά ενημέρωση για την Πυροπροστασία των Σχολείων – Έλεγχος από την Πυροσβεστική

 

Αξιότιμοι,
Καταρχήν θα θέλαμε ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» να σας ευχηθούμε καλή χρονιά με υγεία και όσο το δυνατόν λιγότερες κλίσεις παρέμβασης σε συμβάντα της αρμοδιότητά σας.
Με την παρούσα επιστολή μας και σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 12038 Φ.701.14/21.12.2022 απάντηση που λάβαμε, σχετικά με την Πυροπροστασία των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Πατρέων, επανερχόμαστε εκ’ νέου με τα παρακάτω ερωτήματα:
1. Σύμφωνα με το αρχείο της Υπηρεσίας σας αναλυτικά, ποιά σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Πατρέων, δεν έχουν καθόλου Μελέτη Πυροπροστασίας.
2. Ειδικότερα εάν έχουν εγκεκριμένη και σε ισχύ Μελέτη Πυροπροστασίας, τα Ειδικά Σχολεία της Πάτρας που φιλοξενούν μαθητές, με Ειδικές Ανάγκες αλλά και κινητικά προβλήματα.
– Εάν όχι θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα;
3. Πότε κατέθεσε την απαιτούμενη Μελέτη ο Δήμος Πατρέων, για την έκδοση του Πιστοποιητικού Πυρασφάλειας στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αχαΐας, μετά τον έλεγχο και το Διοικητικό Πρόστιμο που επιβλήθηκε των 3.000€ το 2019.
– Εάν αγνόησε ο Δήμος Πατρέων τυχόν να συμμορφωθεί στις υποδείξεις της Υπηρεσίας σας, ποιες ήταν οι περαιτέρω ενέργειές σας ώστε να μην είστε και εσείς άθελα σας συμμέτοχοι σε πιθανά τραγικά συμβάντα οπως εκείνα που συνέβησαν προσφάτως στο σχολειο του δήμου Σερρών με τον θάνατο μαθητή;

Τέλος και αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο του ελέγχου που καλείστε ως υπηρεσία να διεκπεραιώσετε, θα θέλαμε κάθε τέλος του μήνα να μας αποστελλετε αναλυτικά τα σχολικά συγκροτήματα που επισκεφθήκατε, καθώς και τα αποτελέσματα των ελέγχων σας Προκειμένου να επιτελούμε κι εμείς το θεσμικό καθήκον μας.
Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «Νέα Πάτρα» που συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο Πατρέων παρακαλώ δεχθείτε τις ευχαριστίες για το σημαντικό έργο που επιτελείται και τις εγκάρδιες ευχές των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και των φιλων συνδημοτών μας !

Με εκτίμηση,
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
επικεφαλής δημοτικής παράταξης
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος
τ. Υφυπουργός εργασίας