Θέλει κότσια να υπηρετείς τη Δημοκρατία και την αλήθεια.

Με το αφήγημα «Προτεραιότητα η ασφάλεια των σχολικών κτιρίων» προσπαθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας να δικαιολόγηση την μέχρι τώρα αδράνεια της Δημοτικής Αρχής, για τα μέτρα πυροπροστασίας και της έκδοσης των απαιτούμενων πιστοποιητικών πυρασφάλειας.
Όταν όμως τοποθετείτε ο καθένας μας, πολύ περισσότερο και αν είναι αρμόδιος, θα πρέπει να ομιλεί τη γλώσσα της ειλικρίνειας και της αλήθειας.
Δυστυχώς όμως άνθρωποί που ασκούν εξουσία, δεν έχουν μάθει να λένε την αλήθεια και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογεί.
Επικαλούνται την γραφειοκρατία, δηλαδή τους εργαζόμενους στο Δήμο, για να καλύψουν την αδιαφορία τους, πολύ περισσότερο τις προτεραιότητες που οι ίδιοι έχουν δώσει για την σύνταξη των μελετών.
Εάν κύριοι του Μεγάρου της Μαιζώνος, ήταν πραγματικά στις προτεραιότητές σας η ασφάλεια της σχολικής κοινότητας και των μαθητών στο Δήμο Πατρέων, τότε άμεσα θα είχατε προχωρήσει στις διαδικασίες για την έκδοση των πιστοποιητικών πυρασφάλειας ανά σχολική μονάδα.
Πολύ περισσότερο όταν τον Μάιο του 2019, σας βεβαιώθηκε Διοικητικό Πρόστιμο 3.000€ από την Πυροσβεστική, για σχολικό συγκρότημα της Πάτρας.
Αρκείται μόνο στις Ενεργειακές Αναβαθμίσεις των σχολείων, με λεφτά του κράτους και αυτά, γιατί αυτές είναι ορατές στην κοινή θέα.
Άραγε γιατί στο έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης ανά σχολική μονάδα στο Δήμο Πατρέων, δεν συμπεριλαμβάνεται και την έκδοση των πιστοποιητικών πυρασφάλειας;
Αυτή την παραπάνω απλοϊκή ερώτησή μου, θα μπορούσε να μου δώσει κάποιος υπεύθυνα από την Δημοτική Αρχή.
Δημόσια.
Γιατί με διαλογική συζήτηση, σε οποιοδήποτε μέσω ενημέρωσης που το αποφεύγει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.
Γιατί θέλει κότσια να υπηρετεί τη Δημοκρατία και την αλήθεια.
Και ο ίδιος δυστυχώς δεν τα έχει.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Συνδικαλιστής ΔΑΚΕ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ,
Μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ,
Εκπρόσωπός της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ».