Έκλεισε με «διπλό» το 2022 ο Προμηθέας…και τώρα Παναθηναϊκός

Για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Basket League , ο Προμηθέας επικράτησε με 81-68 της Καρδίτσας στο Κ.Γ. «Γιάννης Μπουρούσης». Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Βασίλης Μουράτος με 15 π., όσους είχε και ο Γκιουζέλης για τους γηπεδούχους. Έτσι ο Προμηθέας επέστρεψε στις νίκες, και έκλεισε ιδανικά την χρονιά.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας μπήκε δυνατά, γνωρίζοντας ότι πρέπει να βάλει ένα τέλος στο αρνητικό σερί, αλλά και ταυτόχρονα να πάρει την νίκη που ήταν το μόνο αποτέλεσμα που έψαχνε. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν άφηναν τους παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου να ανοίξουν την διαφορά, με τον Προμηθέα να κλείνει την πρώτη περίοδο με μια διαφορά υπέρ του στο +4 (15-19). Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν τελείως διαφορετικό, διότι η Καρδίτσα μπήκε καλύτερα στο παρκέ, με τον Προμηθέα να δέχεται γρήγορα ένα σερί 5-0. Κάπου εκεί οι «Προμηθείς» ισορρόπησαν και πάλι το ματς, βγάζοντας ενέργεια στο παρκέ και παίρνοντας καλές και σωστές επιλογές. Το παιχνίδι όμως παρέμεινε ντέρμπι, με αλλεπάλληλες εναλλαγές στο σκορ, και εν τέλει οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήγαν στα αποδυτήρια στο +2 με 37-35.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας μπήκε αποφασισμένος να πάρει το παιχνίδι, με τον Νίκο Γκίκα να προσπαθεί να δώσει το έναυσμα για την νίκη. Οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου ήταν συγκεντρωμένοι και κατάφεραν να ανοίξουν την διαφορά, κλείνοντας μάλιστα το τρίτο δεκάλεπτο στο 47-56. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «Προμηθείς» ανέβασαν κατακόρυφα τον ρυθμό τους, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να αντιδράσουν κυρίως με τον Γκιουζέλη, αλλά οι παίκτες του Προμηθέα ήταν σοβαροί μέχρι το τέλος, με τον Μουράτο να πετυχαίνει δύο μεγάλα τρίποντα στο τέλος και να σφραγίζει το «2» για την ομάδα του. Έτσι ο Προμηθέας επικράτησε με 68-81 και επέστρεψε στις νίκες.

Τα δεκάλεπτα: 15-19/ 37-35/ 47-56/ 68-81

Του Περικλή Παπαρίζου