Παναθηναϊκός: Απαιτητική δοκιμασία κόντρα στην Εφές

Ένα από τα δυσκολότερα ματς που θα κληθεί να δώσει μέσα στη σεζον έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι θα κοντραριστούν σε μια πολύ απαιτητική δοκιμασία με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εφές εκτός έδρας για την 15η αγωνιστική της Euroleague (19:30, Novasports Prime).

Το… τριφύλλι και ο Ντέγιαν Ράντονιτς θα ήθελε να έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους, αλλά δεν συμβαίνει αυτό, αφού εκτός θα είναι οι Αρτούρας Γκουντάιτις, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και Λευτέρη Μποχωρίδη. Σημαντική η επιστροφή του Μάριους Γκριγκόνις.

O Ράντονιτς στάθηκε στην ποιότητα της Εφές, αναφέροντας πως η ομάδα του έχει απέναντι της την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, προσθέτοντας για τον Λάρκιν πως: «ο Λάρκιν δεν αγωνιζόταν ως τώρα και ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που έχασαν κάποια παιχνίδια. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης». Ο Γκριγκόνις τόνισε πως έχει κάνει κάποιες προπονήσεις με την ομάδα, αλλά θα δει τι μπορεί να δώσει σε αυτό το σημείο.

s2-basket-2

 

Από την πλευρά του ο Εργκίν Αταμάν ξεχώρισε την παρουσία του Ντουέιν Μπέικον στον Παναθηναϊκό, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αποτελεσματικός στην επίθεση ο Μπέικον, θα είναι δύσκολο παιχνίδι». Για τους παίκτες μίλησε ο Ελάιτζα Μπράιαντ, λέγοντας: «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς και πρέπει να πολεμήσουμε από την αρχή έως το τέλος. Είμαστε έτοιμοι».

Oι… πράσινοι προέρχονται από δύο ήττες στην Ισπανία με Βαλένθια και Μπαρτσελόνα, ενώ οι Τούρκοι από δύο ήττες με Μπασκόνια εντός έδρας και Παρτίζαν στο Βελιγράδι. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 11η θέση με ρεκόρ 6-8, ενώ η Εφές είναι 9η με 7 νίκες και 7 ήττες.

Aπό το 2000 μέχρι σήμερα οι… πράσινοι έχουν 14 νίκες κόντρα στην Εφές και οι Τούρκοι 8 ροζ φύλλα αγώνα. Επιπλέον ο Παναθηναϊκός βάζει 80.2 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ η Εφές 82.9.

Πηγή: gazzetta.gr