Αλλαγή στάσης από ΣΥΡΙΖΑ για το Market Pass – Γιατί ψήφισε «παρών»

«Παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για το market pass αλλάζοντας την αρχική του στάση που ήταν να υπερψηφίσει το εν λόγω μέτρο. Σύμφωνα με διαρροές της Κουμουνδούρου η στροφή οφείλεται στην ενσωμάτωση του φόρου των διυλιστηρίων στην τροπολογία, γεγονός που δεν επέτρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει υπέρ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «η κυβέρνηση βαπτίζει την έκτακτη εισφορά “δαπάνη”, η οποία εκπίπτει από τη φορολογία εισοδήματος. Κατά συνέπεια, σημειώνουν θα επιστραφεί στα διυλιστήρια ένα μεγάλο μέρος του ποσού, κάτι το οποίο δεν τους επιτρέπει να πουν το “ναι”»

 

Αναφορά και από τον Τσίπρα
Στο θέμα της φορολόγησης των διυλιστηρίων, που προκαλεί την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ακόμη και αυτή η υποτυπώδης φορολόγηση υπερκερδών των διυλιστηρίων που αναμένεται να φτάσει τα 3 δισ. για το 2022, θα γίνει με τον χαμηλότερο προτεινόμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντελεστή και θα καταγραφεί όχι ως φόρος αλλά ως δαπάνη», είπε και πρόσθεσε:

Τι προσέχουμε πριν προσφέρουμε ηλεκτρονικά παιχνίδια στα παιδιά
«Όπως οι δωρεές φιλανθρωπίας που κάνουν πολλοί πλούσιοι όχι από αγάπη προς τον άνθρωπο αλλά από ανάγκη να παρουσιάσουν μεγαλύτερες δαπάνες ώστε να εκπέσει η φορολογία, των χρημάτων τουλάχιστον που αναγκάζονται να δηλώνουν».

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ψήφισαν «παρών», ενώ το ΜέΡΑ25 καταψήφισε.