ΠΑΤΡΑ: Συναγερμός στο “Άσυλο Ανιάτων” – Έπεσε ξύλο για ψυχιατρικό ασθενή

Μέχρι και περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε έξω από το Άσυλο Ανιάτων Πατρών, αφού έγινε καταγγελία από ασθενή που δέχθηκε επίθεση από άλλον, ψυχιατρικό ασθενή, εντός του χώρου του Ιδρύματος.

Ο συγκεκριμένος τρόφιμος δείχνει επιθετική συμπεριφορά, έχει ήδη επιτεθεί με γροθιές σε δύο εργαζόμενους, αλλά κανείς δεν βρίσκει την λύση στο πρόβλημα.

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων Θεόδωρος Παπαγεωργόπουλος δήλωσε: «Ξύλο, προπηλακισμοί, κλάματα, φόβος, ανασφάλεια, αήθεις συμπεριφορές είναι το σκηνικό που διαδραματίζεται το τελευταίο διάστημα από τον ασθενή που χρειάζεται βοήθεια και η διοίκηση για κάποιο λόγο τον διατηρεί στην δομή. Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν για μια ακόμα φορά, στο άσυλο ανιάτων.

Ο συγκεκριμένος ασθενής, διαπληκτίστηκε έντονα με φιλοξενούμενο της δομής. Βλέποντας όλο αυτό το σκηνικό της έκρυθμης κατάστασης, ένας τρίτος ασθενής κάλεσε την Άμεση Δράση. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και διενέργησαν έρευνα λαμβάνοντας καταθέσεις για το συμβάν και μάλιστα την σχετική έκθεση έχει ζητήσει το Σωματείο εργαζομένων ώστε να κινηθεί όπως αρμόζει σε αυτή την περίσταση και να προστατέψει το ίδρυμα.

Η διοίκηση, για μια ακόμα φορά, φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και δυστυχώς, αδυνατεί να ελέγξει τη δυσοίωνη κατάσταση που εξελίσσεται στο Άσυλο Ανιάτων. Παρακολουθώντας απλά τα περιστατικά να εξελίσσονται και χωρίς να παρεμβαίνει! Τον λόγο έχει πλέον ο Εισαγγελέας.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ