(Φωτο)-Πάτρα: Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ»

 

Εδώ και 34 χρόνια από την ίδρυσή της η ΠΡΟΤΑΣΗ δεν παραλείπει να γιορτάζει αυτές τις μέρες τον ερχομό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, άλλοτε πιο θεαματικά και άλλοτε πιο λιτά, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες. Το Σάββατο 17-12-22 μαζευτήκαμε σε μια όμορφη γιορτή για να εκδηλώσουμε τα αισθήματα αγάπης, φιλίας, συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη , φίλους, παιδιά του ΚΔΑ και συνεργάτες μας.
Ο Πρόεδρος Ανδρέας Σαμοθρακίτης στον χαιρετισμό του τόνισε ιδιαίτερα τα εξής:
«Προσπαθούμε να κρατάμε την παράδοση αυτής της γιορτής γιατί αποτελεί ένα όμορφο βίωμα για εμάς τους μεγαλύτερους. Παράλληλα επιδιώκουμε τα νέα παιδιά του ΚΔΑ να γνωρίσουν την ομορφιά της συλλογικής γιορτής, στις σημερινές συνθήκες που είναι τελείως διαφορετικές από αυτές που μεγαλώσαμε εμείς, πολύ περισσότερο δε μέσα στο χώρο της ΠΡΟΤΑΣΗΣ που φροντίζει τις ανθρώπινες σχέσεις και καλλιεργεί τον εθελοντισμό για την πρόληψη και την ποιότητα ζωής.
Μιλάμε βέβαια για εκείνο τον εθελοντισμό που δοκιμάζεται σήμερα πολύ σκληρά από τις συνθήκες εγκλεισμού και απομόνωσης των ανθρώπων λόγω της πανδημίας , από φαινόμενα διαφθοράς που αμαυρώνουν έννοιες και αξίες και από την ανύπαρκτη θεσμοθέτηση και απαξίωση της πολιτείας στο κοινωνικό έργο των φορέων. Τον εθελοντισμό που έχει ανάγκη να τονωθεί και να εξαπλωθεί σε ευρύτερα στρώματα. Τον εθελοντισμό εκείνο όμως της ανιδιοτέλειας ή μάλλον της «ιδιοτέλειας» μέσα σε εισαγωγικά, που θέλει τον άνθρωπο υπεύθυνο πολίτη, ενεργό στα κοινωνικά προβλήματα, με θέση , άποψη και επιχειρήματα και όχι παθητικό δέκτη ή επικριτή μόνο.»
Τον χαιρετισμό διαδέχτηκε η ομάδα εμψυχωτών με την ομάδα εφήβων που τραγούδησαν «τα δικά τους κάλαντα» με χιούμορ και αλήθειες που απασχολούν τους εφήβους. Ακολούθησε η παρουσίαση των μελών και των άλλων ομάδων της ΠΡΟΤΑΣΗΣ ( ομάδα Επικοινωνίας και Στήριξης, ομάδα Γονιών, ομάδα Νέων μελών, ομάδα ΣΤΕΚΙΟΥ), με δρώμενα και ποίηση. Την γιορτή έκλεισε το μήνυμα της ομάδας Διοικητικού Συμβουλίου με ευχές για τις γιορτές.
Ο μπουφές με πολλά κεράσματα, προσφορές καταστημάτων της περιοχής και μελών της ΠΡΟΤΑΣΗΣ καθώς και ένα μικρό παζάρι με χειροποίητες κατασκευές και βιβλία συμπλήρωσαν την γιορταστική ατμόσφαιρα.
Η έκθεση βιβλίων και χειροποίητων κατασκευών για την οικονομική ενίσχυση της ΠΡΟΤΑΣΗΣ θα συνεχιστεί στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ στο Χριστουγεννιάτικο χωριό, σε περίπτερο που διατέθηκε από το Δήμο Πάτρας ,από 29-12-22 μέχρι 7-1-23 και ώρες 10.00 έως 21.00.