Περού: Νεκροί και τραυματίες στις διαδηλώσεις κατά της νέας προέδρου της χώρας

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις διαδηλώσεις εναντίον της νέας προέδρου του Περού, Ντίνας Μπολουάρτε, στην Ανταουάιλας, απομακρυσμένη πόλη στο νότιο τμήμα της χώρας των Aνδεων, 750 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Λίμα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, ο Σέσαρ Σερβάντες (στη φωτογραφία από το Twitter, επάνω, μεταφορά τραυματία στη διάρκεια των επεισοδίων).

«Εκκληση»

«Θρηνούμε τον θάνατο δύο ανθρώπων», ενώ υπάρχουν επίσης «τραυματίες στα επεισόδια. Απευθύνω έκκληση στον πληθυσμό να παραμείνει ήρεμος», τόνισε ο υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό RPP.

 

Νωρίτερα, η αστυνομία ανακοίνωνε έναν θάνατο – αυτόν μιας έφηβης – και πέντε τραυματισμούς στα επεισόδια, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

 

«Πραξικόπημα»

Η Ντίνα Μπολουάρτε, αντιπρόεδρος της χώρας, ορκίστηκε νέα αρχηγός του κράτους μετά την καθαίρεση και σύλληψη του εκλεγμένου προέδρου Πέδρο Καστίγιο επειδή προσπάθησε να διαλύσει το Κογκρέσο.

 

Ο Πέδρο Καστίγιο είχε καταγγείλει πολιτικά υποκινούμενη εκστρατεία εναντίον του και προχώρησε σε διάγγελμα που προκάλεσε αντιδράσεις και επιτάχυνε τις εξελίξεις.

 

Ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου έκανε λόγο για πραξικόπημα και ζήτησε από το Κογκρέσο ν’ αναθέσει την εξουσία στην αντιπρόεδρο Ντίνα Μπολουάρτε.