Πάτρα: Νέα ένταση στον Εμπορικό Σύλλογο – Ρούπας και Γουρδούπης για συνεδριάσεις άνευ ουσίας!

Η Εμπορική Ανανέωση συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου. Οι εκπρόσωποι της παράταξης, Γιάννης Ρούπας και Παναγιώτης Γουρδούπης τοποθετήθηκαν, κάνοντας λόγο για συνεδριάσεις άνευ ουσίας, αναφορικά με θέματα που απασχολούν το σύνολο του εμπορικού κόσμου.
Η ελλιπής απομαγνητοφώνηση των πρακτικών, η παράλειψη καταγραφής θέσεων και τοποθετήσεων μελών του ΔΣ ήταν ο λόγος που μετά από καταγγελίες των συμβούλων της αντιπολίτευσης, το προεδρείο απέσυρε προς διόρθωση τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης.
Το κλίμα έντασης συνεχίστηκε κατά τον οικονομικό απολογισμό του Σεπτεμβρίου, όταν ο σύμβουλος της παράταξης, Γιάννης Ρούπας, ζήτησε εξηγήσεις για ετεροχρονισμένη εγγραφή εσόδων (Σεπτεμβρίου 2022), από λαχνούς της λαχειοφόρου του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια των περυσινών εορτών των Χριστουγέννων και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2022.
Η παράταξη αναφέρει ότι κατόπιν πρότασής της, υιοθετήθηκε στο εορταστικό ωράριο το κλείσιμο των καταστημάτων στις 19.00, παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ για την αναβάθμιση του τεχνολογικού του εξοπλισμού, η παράταξη διαφώνησε, προτείνοντας ανοιχτή πρόσκληση προς όλες τις ενδιαφερόμενες τοπικές επιχειρήσεις μηχανογράφησης, με στόχο την εξεύρεση της πιο συμφέρουσας οικονομικής προσφοράς.
Η «Εμπορική Ανανέωση» καλεί τον πρόεδρο του συλλόγου να σέβεται τις νέες φωνές στο διοικητικό συμβούλιο και να είναι πιο προσεκτικός αναφορικά με την διαδικασία καταγραφής και υπογραφής των πρακτικών, τους χειρισμούς με το ταμείο του συλλόγου και τις οικονομικές εγγραφές, τις προμήθειες του συλλόγου και τις απευθείας αναθέσεις και καταλήγει: «Ο σύλλογος χρειάζεται πολυφωνία, συνεργασία και πλήρη διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες, δεν χρειάζεται ύβρεις και χτυπήματα στο τραπέζι των συνεδριάσεων.
Η Εμπορική Ανανέωση, τιμώντας την ψήφο των πατρινών εμπόρων, πιστή στις θέσεις και τις αρχές της, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να κατακτήσει και πάλι ο Σύλλογος την θέση που του αξίζει, με μοναδικό στόχο τα συμφέροντα του πατρινού εμπορίου».