Αίγιο: Στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» πλούσιο πρόγραμμα κινηματογραφικών ταινιών ικίες

 

Για ακόμη μία εβδομάδα ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων» έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα κινηματογραφικών ταινιών που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και αναμένεται να «κερδίσει» το ενδιαφέρον των κινηματογραφόφιλων!
-Εμπνευσμένη από κλασικές περιπέτειες η ταινία «Παράξενος κόσμος» είναι μια πρωτότυπη κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων της Disney. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
-Η ταινία «Devotion: Οι ήρωες των Αιθέρων», βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Άνταμ Μάκος και εξιστορεί την άγνωστη στο ευρύ κοινό ιστορία του Τζέσι Μπράουν, του πρώτου μαύρου πιλότου στην ιστορία της Ναυτικής Αεροπορίας, τον οποίον ερμηνεύει ο Τζόναθαν Μέιτζορς, γνωστός από τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Loki». Στο πλάι του είχε τον φίλο και επίσης πιλότο, Τομ Χάντνερ, τον ρόλο του οποίου ερμηνεύει ο Γκλεν Πάουελ του «Top Gun: Maverick».
-Η πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη ταινία «Το Μενού», με ένα all-star καστ έρχεται στις οθόνες μας κι υπόσχεται να μας χαρίσεις στιγμές γέλιου αλλά και τρόμου, σε σκηνοθεσία του Μαρκ Μάιλοντ, σκηνοθέτη επεισοδίων του «Game of Thrones» και του «Succession».
– Η ταινία «Monos» που θα προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, πέρα από γεμάτη αισθήσεις και χρώματα, είναι μια ταινία με έντονες φιλοσοφικές αναφορές που αντανακλούν την ανθρώπινη εμπειρία της ζωής σήμερα (Βραβείο Ειδικής Επιτροπής Δραματικό Παγκόσμιο Σινεμά – Sundance 2019, Βραβείο Κοινού, Βραβείο Κολομβιανού Σινεμά – Cartagena FF 2019, Βραβείο Blue Angel – Art FF 2019, Καλύτερη Πρωτότυπη Μουσική – Buenos Aires International Festival of Independent Cinema 2019).

Παράξενος Κόσμος
Τρεις γενιές της θρυλικής οικογένειας εξερευνητών Κλέιντ βρίσκονται σε μια αχαρτογράφητη και επικίνδυνη περιοχή, όπου παραμονεύουν μυθικά πλάσματα. Οι διαφορές τους μπορεί να υπονομεύσουν την, αναμφίβολα, πιο κρίσιμη αποστολή τους.
Σκηνοθεσία: Ντον Χολ.
Τις φωνές τους δανείζουν οι: Βαγγέλη Στρατηγάκου, Γιάννη Στεφόπουλου, Κωνσταντίνου Κλαυδιανού, Τζωρτζίνα Καραχάλιου, Στεφανία Γουλιώτη, Αγγελου Λιάγκου, Ανδρέα Ευαγγελάτου, Ιριδας Πανταζάρα, Γιώργου Μαντά, Νικόλα Ζωζού, Βασιλικής Σούτη, Μαρίας Πλακίδη, Παναγιώτη Αποστολόπουλου.
Διάρκεια: 102 λεπτά.

Devotion: Οι ήρωες των Αιθέρων
Το 1950, καθώς ο Ψυχρός Πόλεμος απειλεί την διεθνή ειρήνη, δύο νεαροί πιλότοι γίνονται αποδεκτοί σε μία ελίτ στρατιωτική μονάδα για εκπαίδευση. Ο ένας είναι ο Τομ Χάντνερ, ένας κομψός τυπικός Αμερικανός στρατιώτης. Ο άλλος είναι ο Τζέσι Μπράουν, ένας παθιασμένος και ταλαντούχος πιλότος, και ο πρώτος Αφροαμερικάνος που θα πετάξει σε μάχη για το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών. Ξεκινώντας μαζί στην μοίρα VF-32, ο Τομ και ο Τζέσι θα φτάσουν στα όριά τους για να γίνουν οι καλύτεροι πιλότοι μάχης, εκπαιδευόμενοι σε τελευταίας τεχνολογίας πολεμικά αεροσκάφη και προετοιμαζόμενοι για την μάχη. Το “Devotion” είναι μία έντονη, συναρπαστική και άκρως συγκινητική ιστορία για τους δύο από τους πιο περίφημους συγκυβερνήτες του Ναυτικού των ΗΠΑ.
Σκηνοθεσία: Τζ. Ντ. Ντίλαρντ.
Πρωταγωνιστούν: Τζόναθαν Μέιτζορς, Γκλεν Πάουελ, Κριστίνα Τζάκσον, Τόμας Σαντόσκι.
Διάρκεια: 138 λεπτά.

Το Μενού
Ένα νεαρό ζευγάρι (Anya Taylor-Joy και Nicholas Hoult), ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο νησί του Βορειοδυτικού Ειρηνικού για να δειπνήσει σε ένα πριβέ εστιατόριο, όπου ο μοναχικός, παγκοσμίως καταξιωμένος, Σεφ Julian Slowik (Ralph Fiennes) έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού γευσιγνωσίας για εκλεκτούς πελάτες. Όλοι οι συνδαιτυμόνες θα βιώσουν άγρια και βίαια σκηνικά, καθώς εμφανίζονται ολοένα και πιο απρόσμενα πιάτα. Το κίνητρο του Σεφ Slowik πίσω από το περίτεχνο μενού είναι ο καταλύτης για ένα συγκλονιστικό φινάλε.
Σκηνοθεσία: Μαρκ Μάιλοντ.
Πρωταγωνιστούν: Ρέιφ Φάινς, Ανια Τέιλορ-Τζόι, Νίκολας Χουλτ.
Διάρκεια: 106 λεπτά.

Οι Monos
Σε μια βουνοκορφή της Κολομβίας οκτώ έφηβοι αντάρτες αναλαμβάνουν να προσέχουν μια Αμερικανίδα όμηρο και μια αγελάδα, σημαντική για την επιβίωσή τους. Όμως τα πράγματα αρχίζουν ξαφνικά να στραβώνουν επικίνδυνα.
Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Λάντες.
Πρωταγωνιστούν: Σοφία Μπουεναβεντούρα, Χουλίαν Χιράλντο, Κάρεν Κιντέρο Λόρα Κατριγιόν, Τζουλιάν Νίκολσον. Ντέιμπι Ρουέντα, Σναίντερ Κάστρο.
Διάρκεια: 104 λεπτά.

Πρόγραμμα Προβολών

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου
21:30: Το Μενού

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου
17:00: Παράξενος Κόσμος (μεταγλωττισμένο)
19:00: Devotion: Οι ήρωες των αιθέρων
21:30: Το Μενού

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου
17:00: Παράξενος Κόσμος (μεταγλωττισμένο)
19:00: Το Μενού
21:30: Οι Monos (Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου)

Tην Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου

17:00: Παράξενος Κόσμος (μεταγλωττισμένο)
19:00: Το Μενού
21:30: Devotion: Οι ήρωες των αιθέρων

Γενική Είσοδος:  5 ευρώ

*Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 21:15 θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση με τίτλο “Ναι σε Όλα”. Γενική είσοδος, 8 ευρώ.
*Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 θα λάβει χώρα η εκδήλωση αναφοράς στο Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων από τους Γερμανούς με τίτλο “Ήμουν τότε παιδί…”. Είσοδος ελεύθερη.