Με το αριστερό ξεκίνησε ο Γιάννης Χριστόπουλος…στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, ο Προμηθέας ηττήθηκε με 73-70 από την ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια. Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Κουλμπόκα με 22π., ενώ για τους νικητές πρώτος σκόρερ ήταν ο Μάντσεν με 14 π. Έτσι ο Προμηθέας ξεκίνησε την εποχή Γιάννη Χριστόπουλου με το αριστερό, αλλά αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους «Προμηθείς» είναι ο τραυματισμός του Γιάνγκ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Προμηθέα δεν μπήκαν καλά, ενώ ταυτόχρονα είδαν και τον Γιάνγκ να τραυματίζεται. Η ΑΕΚ από την δικιά της πλευρά εκμεταλλεύτηκε αυτή την κατάσταση και έδωσε τον δικό της ρυθμό στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου ήταν σε κακή μέρα από την περιφέρεια, αφού στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν 0/8 τρίποντα. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πάρουν κάποια διαφορά, και αυτό διότι ο Προμηθέας παρότι ήταν κακός επιθετικά, έπαιζε καλή άμυνα και έτσι ο «Δικέφαλος» βρέθηκε μπροστά στην πρώτη περίοδο 15-11. Ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου βρήκαν ρυθμό, αλλά αντίστοιχα ούτε οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη, με αποτέλεσμα να μένει χαμηλά το σκορ. Ο Γιάνγκ επέστρεψε στο παρκέ και προσπάθησε να δει αν πατάει καλά, όμως ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε άμεσα. Το τέλος το πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά με 34-31, χωρίς όμως καμία από τις δύο ομάδες να κάνει καλή εμφάνιση μέχρι εκείνο το σημείο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο τα πράγματα άλλαξαν με τον Προμηθέα να ανεβάζει ρυθμό, και τον Κουλμπόκα να κάνει ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ από την πλευρά της δεν άφησε τους παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου να πάρουν διάφορα, κάνοντας ένα καλό παιχνίδι αμυντικά. Στο τέλος της περιόδου όμως οι «Προμηθείς» ήταν αυτοί που χαμογέλασαν, καθώς ο Βασίλης Μουράτος είναι αυτός που πέτυχε ένα φοβερό buzzer beater πίσω από το κέντρο, βάζοντας τον Προμηθέα μπροστά με 55-56 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Το τελευταίο δεκάλεπτο παρέμεινε ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται. Άλλωστε το σκορ άλλαζε χέρια συνέχεια, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν το παιχνίδι. Στο τέλος αυτοί που χαμογέλασαν ήταν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι πήραν την νίκη με 73-70 στο ντεμπούτο του Γιάννη Χριστόπουλου.

Διαιτητές: Παπαπέτρου- Τσώνος- Μάλαμας

Τα δεκάλεπτα: 15-11/ 34-31/ 55-56/ 73-70

Του Περικλή Παπαρίζου